Presedintele George W. Bush a inaugurat joi primul memorial dedicat victimelor atentatelor din 11 septembrie, aducand un omagiu eroilor Americii. "Din 9/11, trupele noastre au angajat lupte in afara tarii, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa ne confruntam cu dusmanul in casa noastra. Datorita bravilor barbati si femei si datorita tuturor celor care raspund de siguranta, nu a mai avut loc un atac similar pe pamantul nostru, in cele 2.557 de zile" care au trecut de atunci, a spus presedintele Bush, in discursul de inaugurare.

"Acum sapte ani, la aceasta ora, un avion blestemat a venit din cer si a spulberat piatra si otelul acestei cladiri, schimband, astfel, lumea pentru totdeauna. Anii care au urmat au fost martorii justitiei aplicate oamenilor rai si intentiilor razboinice, din taramuri indepartate", a afirmat liderul american, citat de Rador.

El a aratat ca Memorialul Pentagon va ramane ca un omagiu etern adus celor 184 suflete nevinovate: "Placile pe care le vedeti aici poarta numele fiecaruia dintre ei, iar sub acestea se afla cate o mica fantana arteziana, un bazin cu apa vietii, marturie a celor care ne-au fost rapiti si marturie a faptului ca memoria lor va ramane vie in inimile noastre. Pentru familiile si prietenii celor cazuti, acest memorial va fi un loc de reculegere".

George W. Bush a tinut sa aduca un omagiu celor care, prin gesturile lor, au reusit sa impiedice pierderea a si mai multor vieti in atentate din urma cu sapte ani: "Ii omagiem, de asemenea, pe cei care au ridicat mainile si au luat o decizie nobila, de a apara natiunea noastra, in vreme de razboi".

Memorialul este un parc unde sunt plantati artari, felinare si unde au fost plasate banci dedicate fiecareia dintre victime: 59 de pasageri si membri ai echipajului si 125 de angajati ai Pentagonului.