Prinţul William va participa la un angajament public joi, pentru prima dată după ce soţia lui, Kate, a dezvăluit că a început o chimioterapie preventivă împotriva cancerului, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Printul WilliamFoto: DANIEL LEAL / Avalon / Profimedia

Într-un mesaj video publicat luna trecută, prinţesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a anunţat că testele medicale realizate după o operaţie abdominală majoră pe care a suportat-o în ianuarie au detectat prezenţa unui cancer, o descoperire despre care prinţesa Kate a spus că a reprezentat „un şoc uriaş”.

Prinţul William, în vârstă de 41 de ani, nu a participat de atunci la niciun angajament oficial, într-o perioadă în care cuplul princiar britanic şi cei trei copii ai săi au încercat să gestioneze impactul avut asupra lor de acea veste.

Deşi el şi fiul său cel mare, prinţul George, au fost fotografiaţi pe un stadion în timpul unui meci de fotbal susţinut săptămâna trecută de echipa lor preferată, Aston Villa, ziua de joi va marca primul angajament public oficial al moştenitorului tronului britanic după anunţul făcut de prinţesa Kate.

William va face joi o vizită la o organizație caritabilă din Marea Britanie

Prinţul William va vizita o organizaţie de caritate care redistribuie surplusul de alimente, înainte să viziteze un centru pentru tineri care primeşte cu regularitate livrări din partea acelei asociaţii.

Prinţesa de Wales, la care presa face adeseori referire folosind numele ei de fată, Kate Middleton, îşi va relua şi ea îndatoririle publice atunci când echipa sa medicală va spune că se simte suficient de bine pentru a face acest lucru, a precizat biroul ei de presă, care nu a stabilit deocamdată un calendar şi un termen în această privinţă.

Boala ei a fost detectată în aceeaşi perioadă în care tatăl prinţului William, regele Charles al III-lea, urmează şi el un tratament împotriva unei forme de cancer, care nu a fost precizată.

Suveranul britanic şi-a întrerupt la rândul său îndatoririle publice după acel diagnostic, însă a putut totuşi să salute mulţimea de admiratori care s-au reunit în faţa capelei St-George de pe domeniul regal Windsor după ce a asistat la slujba de Paşte, la sfârşitul lunii martie.