Două fete sunt suspectate de uciderea unei eleve în vârstă de 12 ani care a fost descoperită moartă într-o zonă împădurită din vestul Germaniei weekendul trecut, relatează Reuters.

Politisti germaniFoto: Roberto Pfeil / AFP / Profimedia Images

Într-un nou caz care a șocat Germania, poliția a găsit trupul neînsuflețit al elevei numite doar ca Luise în comunicatele autorităților în apropierea unei piste de biciclete la sfârșitul săptămânii trecute.

Părinții ei au alertat autoritățile în ziua anterioară după ce ea a fost în vizită la o prietenă.

Investigatorii au constatat că Luise a murit din cauza unor plăgi cauzate prin înjunghiere, potrivit unor declarații făcute în fața presei de către procurorul Mario Mannweiler. Acesta a precizat că deocamdată nu a fost găsită arma crimei.

„Credem că această crimă a fost comisă de doi copii”, a spus el.

Procurorul a mai precizat că aceștia nu intră sub incidența codului penal german întrucât au doar 12, respectiv 13 ani. Doar minorii care au împlinit vârsta de 14 ani pot fi puși sub acuzare în Germania.

Mannweiler a mai spus că nu există niciun fel de dovezi că vreo altă persoană ar fi fost implicată în atac.

Presa locală a scris că cei doi copii sunt fete iar ulterior procurorul s-a referit și el la suspecți ca fiind de sex feminin.

Crime șocante în Germania

Locuitorii orășelului Freudenberg, aflat la 80 de kilometri est de Koln, au fost în stare de șoc după descoperirea crimei, steagurile din localitate fiind coborâte în bernă în semn de doliu.

Investigatorii germani au descoperit în ultimii ani mai multe cazuri care au șocat opinia publică din țara condusă de cancelarul Olaf Scholz.

În noiembrie 2021 o femeie din oraşul Solingen aflat în vestul țării a fost condamnată la închisoare pe viaţă după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei şase copii ai săi, toţi cu vârste cuprinse între unu şi opt ani.

Tragedia a avut loc în 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal. Femeia a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul mic dejunului, pentru ca ei să adoarmă.

Fiul cel mare a supravieţuit, nefiind acasă. În timpul procesului, acuzarea a susţinut că ea a sedat mai întâi copiii şi apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.

Doar o lună mai târziu, poliția germană descoperea cazul unui bărbat care și-a ucis soția și cei 3 copii mici înainte de a-și lua propria viață după ce a falsificat un certificat Covid și s-a temut că autoritățile îi vor lua copiii după descoperirea faptei.

Polițiștii germani au descoperit cadavrele a doi adulți, ambii în vârstă de 40 de ani, și a 3 copii în vârstă de 4, 8 și 10 ani, în locuința familiei din comuna Koenigs Wusterhausen, aflată la sud de capitala Berlin.

Poliția a fost alertată de persoane care au văzut trupurile neînsuflețite prin ferestrele locuinței.