Un bărbat care și-a ucis soția și cei 3 copii mici înainte de a-și lua propria viață falsificase un certificat Covid și s-a temut că autoritățile îi vor lua copiii după descoperirea faptei, a anunțat marți un procuror german, citat de agenția Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii germani au descoperit cadavrele a doi adulți, ambii în vârstă de 40 de ani, și a 3 copiii în vârstă de 4, 8 și 10 ani, în locuința familiei din comuna Koenigs Wusterhausen, aflată la sud de capitala Berlin.

Procurorul Gernot Bantleon a declarat pentru Reuters că bărbatul a scris într-un bilet de adio găsit de polițiști că a falsificat un certificat de vaccinare pentru soția sa și că angajatorul ei și-a dat seama de fals, cei doi temându-se că vor fi arestați și că își vor pierde copiii.

Polția a fost alertată de persoane care au văzut trupurile neînsuflețite prin ferestrele locuinței.

Crima șocantă vine în contextul în care autoritățile germane au început să înăsprească din nou restricțiile anti-Covid pentru a încerca să aducă sub control al patrulea val al pandemiei.

Începând de luna trecută majoritatea angajaților din Germania sunt obligați să prezinte dovada vaccinării anti-Covid, a trecerii prin boală sau a efectuării unui test negativ pentru coronavirus.

Autoritățile germane au convenit săptămâna trecută interzicerea accesului persoanelor care nu s-au vaccinat anti-Covid la majoritatea vieții publice, cu excepția locurilor esențiale precum magazinele alimentare, farmaciile și brutăriile.

Autoritățile analizează de asemenea introducerea obligativității vaccinării împotriva coronavirusului.