O femeie din oraşul Solingen în vestul Germaniei a fost condamnată joi la închisoare pe viaţă după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei şase copii ai săi, toţi cu vârste cuprinse între unu şi opt ani, relatează DPA şi France Presse, conform Agerpres.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Tribunalul din oraşul Wuppertal (vest) a recunoscut "circumstanţe agravante" şi a condamnat-o pe femeie, în vârstă de 28 de ani, la cea mai grea pedeapsă în Germania. Acest lucru exclude practic eliberarea ei înainte de cel puţin 15 ani.

Tragedia a avut loc în 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal. Femeia a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul mic dejunului, pentru ca ei să adoarmă. Fiul cel mare a supravieţuit, nefiind acasă.

În timpul procesului, acuzarea a susţinut că ea a sedat mai întâi copiii şi apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.

Anchetatorii cred că ceea ce a declanșat acțiunile femeii a fost că aceasta a văzut o fotografie a soţului ei cu o nouă parteneră. Apoi, ea i-a trimis un mesaj că nu-i va mai vedea pe copii din nou.

Judecătorul, la rândul său, a urmat pe deplin teza parchetului, potrivit căreia acuzata Christiane K. şi-ar fi ucis copiii mai ales din "decepţie, furie şi disperare". Lumea ei s-a prăbuşit după ce a descoperit o fotografie a soţului său - de care era despărţită de un an - împreună cu noua sa parteneră.

"Viaţa ei s-a schimbat dramatic în acel moment", a declarat preşedintele tribunalului Jochen Kötter. ''Ea nu a putut să suporte" şi a vrut să-şi pedepsească soţul, a adăugat el.

Corpurile copiilor au fost descoperite în paturile lor, în 3 septembrie anul trecut. Femeia a insistat că un intrus a pătruns în casa ei, a legat-o şi a forţat-o să trimită mesaje chat înainte de uciderea copiilor.

Experţi psihiatri nu au găsit nicio dovadă a unei boli mintale grave. Apărarea a cerut eliberarea pe motiv că rămân îndoieli că femeia a comis crimele.

Instanţa a constatat că Melina, 1 an, Leonie, 2 ani, Sophie, 3, Timo, 6 şi Luca, în vârstă de 8 ani, au fost ucişi de mama lor, care ulterior s-a aruncat în faţa unui tren în gara centrală din Dusseldorf, dar a supravieţuit tentativei de suicid. Ea îşi trimisese fiul cel mare, care a supravieţuit, la bunica sa.