Prinţul William a declarat duminică că este onorat că a primit titlul de prinţ de Wales cu prilejul unei convorbiri cu prim-ministrul Ţării Galilor, Mark Drakeford, a precizat Palatul Kensington într-un comunicat.

William și Kate sunt prințul și prințesa de WalesFoto: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

William a primit acest titlu, deţinut anterior de tatăl lui timp de peste 50 de ani, după moartea bunicii sale regina Elisabeta a II-a săptămâna aceasta, notează Agerpres.

„Prinţul a recunoscut profunda afecţiune pe care o poartă atât el, cât şi prinţesa pentru Ţara Galilor după ce şi-au stabilit prima reşedinţă de familie în Anglesey pe o perioadă care a inclus primele luni din viaţa prinţului George”, se mai spune în declaraţie.

„Prinţul şi prinţesa îşi vor petrece lunile şi anii care vor urma adâncind relaţia cu comunităţile din Ţara Galilor. Ei doresc să-şi îndeplinească rolul şi să susţină aspiraţiile poporului galez şi să aducă în prim-plan atât provocările, cât şi oportunităţile viitoare”.

  • Elisabeta a II-a, suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii şi o prezenţă impunătoare pe scena globală timp de 70 de ani, s-a stins din viață joi, la vârsta de 96 de ani, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat. Fiul ei Charles a fost proclamat oficial rege de Consiliul de Succesiune, sâmbătă, într-o ceremonie istorică la Palatul St James.

Citește și: