Marea Britanie va încerca să-i împiedice pe adulți să se dea drept copii când solicită azil prin redactarea unor noi evaluări științifice care să ajute la identificarea vârstei reale a solicitantului, a anunțat miercuri guvernul lui Boris Johnson, citat de Reuters.

Autoritatile britanice au descoperit ca un numar mare din solicitantii de azil nu sunt de fapt copiiFoto: Patricia Huchot-Boissier / AFP / Profimedia Images

Autoritățile britanice au descoperit că în cazul a două treimi din solicitările contestate din cauza dubiilor privind vârsta s-a confirmat că era vorba de adulți care pretindeau că sunt copii, acestea citând 1.696 de cazuri înregistrate până în luna septembrie a anului trecut.

„Practica unor bărbați în toată firea prefăcându-se copii pentru a solicita azil este un abuz îngrozitor al sistemului nostru căreia îi vom pune capăt”, a declarat ministrul de interne Priti Patel.

O comisie nou înființată va analiza o serie de metode științifice pentru a stabili vârsta solicitanților și pentru a evalua acuratețea și eficacitatea lor, urmând a fi studiate și problemele legate de etică.

Guvernul de la Londra spune că noile verificări vor fi în linie cu cele ale altor state europene care folosesc radiografii și alte examinări medicale pentru a determina vârsta unei persoane.