Mai multe state au introdus și adoptat o serie de proiecte de legi în ultimele câteva luni care vizează adolescenții și copiii transgender. Dar numai Arkansas a mers atât de departe încât a adoptat o legislație care vizează în mod specific eliminarea accesului la anumite practici medicale și pedepsirea celor care le acordă tinerilor trans, scrie Insider.

Foto:

Legea stabilește ca fiind o infracțiune pentru medici să efectueze un tratament care să confirme genul, cum ar fi tratament hormonal sau cu blocanți ai pubertății, pentru tinerii trans. Legislația interzice, de asemenea, tinerilor trans să primească intervenții chirurgicale legate de trans, deși niciun medic autorizat din țară nu efectuează intervenții chirurgicale care să confirme sexul persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

Insider a analizat înregistrările de finanțare a campaniei de la secretarul de stat din Arkansas pentru cei 22 de senatori de stat și 54 de membri ai legislativului din Arkansas care au sponsorizat proiectul de lege.

După analizarea tuturor rapoartelor depuse de la începutul anului 2018, Insider a descoperit că mulți dintre susținătorii financiari cheie ai legiuitorilor care au sponsorizat legislația anti-trans sunt companii care altfel declară că sunt pro-LGBT.

Comitetele de acțiune politică (PAC) au avut în spate companii precum Walmart, agenții State Farm, francize McDonald's, AT&T, ExxonMobil și multe alte nume importante. Când li s-a cerut un punct de vedere, reacțiile companiilor au variat de la tăcere la revizuirea viitoarelor donații până la apărarea acțiunilor lor.

Listă donatori:

  • Walmart: 58.100 USD
  • Francizii McDonald's: 35.000 de dolari
  • Koch Industries: 72.000 de dolari
  • Agenții State Farm: 70.200 dolari
  • ExxonMobil: 36.750 dolari
  • AT&T: 26.450 USD
  • Companiile de asigurări de sănătate: peste 57.400 de dolari
  • Companii de căi ferate: 96.250 USD combinate
  • Entergy: 32.750 dolari

O altă lege, aprobată în februarie, interzice femeilor să joace în echipe sportive interscolare, intercolegiale sau de club feminin. Proiectul de lege a fost adoptat cu majoritate, fără să întâmpine rezistență.

"Există o campanie coordonată în cadrul legislativelor de stat din toată țara, care vizează tinerii transgender", a declarat pentru Insider Rodrigo Heng-Lehtinen, director executiv adjunct al Centrului Național pentru Egalitate Trans. "Politicienii, sperând să obțină un avantaj politic, acordă oamenilor permisiunea de a discrimina copiii trans care doar încearcă să-și trăiască viața ca ei înșiși".

Guvernatorul Asa Hutchinson a respins această lege pe 5 aprilie după întâlnirea cu două femei trans.

„Vreau ca oamenii din Arkansas și din toată țara să înțeleagă că, indiferent dacă sunt transgender sau altfel, că sunt iubiți, sunt apreciați, fac parte din statul nostru și vrem să transmitem mesajul de toleranță și diversitate", a declarat Hutchinson.