Președintele SUA, Donald Trump, a declarat duminică că acum este „imunizat” față de Covid-19, a doua zi după ce medicul său a declarat că nu mai există riscul să transmită virusul, relatează AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

"Se pare că sunt imun, pentru că, nu știu, poate pentru mult timp, poate pentru scurt timp, poate pentru viață. Nimeni nu știe cu adevărat, dar sunt imun", a spus el într-un interviu telefonic la Fox News.

"Aveți un președinte imun (...). Astăzi aveți un președinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul său ca adversarul său", a adăugat el, referindu-se la contracandidatul său democrat Joe Biden.

Problema imunității la Covid-19 rămâne înconjurată de multe necunoscute: nu cunoaștem cu precizie gradul de protecție oferit de anticorpi și nici durata vreunei imunități.

În timpul interviului său la Fox News, Trump a sugerat, de asemenea, că adversarul său democrat ar putea fi bolnav.

„Dacă te uiți la Joe, ieri (sâmbătă) tușea îngrozitor, atunci își lua masca, apoi tușea ..”, a spus el.

"Nu știu ce înseamnă asta, dar presa nu a vorbit prea mult despre asta", a adăugat el.

Echipa de campanie a lui Joe Biden publică zilnic rezultatele testelor Covid, care au fost negative până acum.

Donald Trump a susținut sâmbătă primul său eveniment public de la ieșirea din spital. El le-a vorbit susținătorilor săi de la balconul Casei Albe în ceea ce părea a fi asemănător unui miting electoral.

Trump reia campania electorală la începutul săptămânii, iar ritmul promite să fie intens: Florida -luni, Pennsylvania - marți, Iowa - miercuri.