Președintele SUA, Donald Trump, externat luni după o spitalizare de trei zile din cauza unei infecții cu coronavirus, a declarat sâmbătă, în timpul unui eveniment public asemănător unui miting electoral de la Casa Albă, că se simte bine. În fața unei mulțimi care striga „încă patru ani”, Trump, care nu purta o mască, a asigurat, de asemenea, că coronavirusul „va dispărea”, că „se află în curs de dispariție”, relatează AFP.

TrumpFoto: Captura YouTube

Trump a vorbit din balconul Casei Albe la un eveniment denumit ''un protest paşnic pentru lege şi ordine'', la care au fost prezenţi sute de simpatizanţi ai săi.

Președintele a spus că nu mai ia medicamente împotriva Covid și că se simte ”minunat”.

''Vreau să ştiţi că naţiunea noastră va învinge acest teribil virus chinezesc (...) Producem terapii şi medicamente puternice, vindecăm bolnavii, ne vom reveni şi vaccinul va veni foarte, foarte repede, într-un timp record'', a promis el.

”Ştiinţa şi medicina vor eradica virusul chinezesc odată pentru totdeauna, vom scăpa de el în lumea întreagă. Vedeţi mari focare în Europa, în Canada (...), dar va dispărea, este pe cale să dispară şi vaccinurile vor ajuta'', crede Trump.

Trump a spus, de la balconul Casei Albe, că alegătorii afro-americani și latino resping politicile ”socialiste radicale” și că el a făcut cele mai multe lucruri pentru aceste comunități decât orice alt președinte de la Abraham Lincoln încoace.

Trump a spus, de asemenea, că poliția are nevoie de sprijinul comunităților de culoare, iar democrații vor reduce forțele de ordine, punând în pericol comunitățile. Acesta a subliniat că Joe Biden vrea să taie fondurile alocate poliției.

Trump a susținut că democrații au politici comuniste.

El a spus că afacerile afro-americane și latino au fost jefuite de către ”fanaticii de stânga” în timpul recentelor proteste după moartea lui George Floyd.

Donald Trump a fost internat vinerea trecută cu Covid, după ce a avut febră şi saturaţia de oxigen îi scăzuse. El a răspuns favorabil tratamentului şi luni a fost externat.