Cel puţin 17 persoane din Egipt şi Africa de Sud au fost rănite, duminică, într-o explozie în care a fost implicat un autocar cu turişti, în apropierea piramidelor egiptene din complexul Gizeh, relatează Reuters.

explozie egiptFoto: YouTube

Un dispozitiv exploziv a fost detonat la trecerea unui autocar cu turişti, care circula spre Gizeh, în apropierea noului muzeu de antichități egiptene, aflat în construcţie, la baza piramidelor. Imagini de la locul exploziei postate pe rețelele sociale arată autocarul avariat și resturi împrăştiate pe drum.

Nu se știe încă cine a fost în spatele atentatului, dar evenimentul nu este unic întrucât turiștii veniți în Egipt au mai fost atacați în trecut de militanții islamici. În decembrie, trei turiști vietnamezi și un ghid turistic local au fost uciși după ce o bombă artizanală amplasată pe marginea drumului a lovit autobuzul.

Un martor, Mohamed el-Mandouh, a declarat pentru Reuters că a auzit o "explozie foarte puternică" când se afla în trafic trafic lângă locul exploziei, care este aproape de capitala Cairo.

Explozia a lovit autobuzul care transporta 28 de pasageri și o mașină care se afla în spatele autobuzului, a declarat ministrul turismului din Egipt, Rania Al Mashat.