Mai multe persoane au fost rănite, luni, în urma ciocnirilor între activiști de extremă-dreapta și contramanifestanti în orașul Chemnitz, fiind a doua zi de proteste după ce un cetățean german a fost înjughiat mortal, doi imigranți fiind reţinuţi în legătură cu acest caz, informează postul BBC News, citat de Mediafax.

Proteste la ChemnitzFoto: Captura YouTube

Activiști de extremă-dreapta și antiimigrație s-au adunat luni după-amiază în centrul orașului Chemnitz, iar o contramanifestație s-a desfășurat la doar câțiva metri distanță, participanții la acest eveniment acuzând extrema dreaptă că se folosește de acest incident pentru a obține capital politic.

Autorităţile au informat că anchetează presupuse agresiuni care au vizat cetățeni străini în cursul tulburărilor.

Un german în vârstă de 35 de ani a fost înjughiat mortal sâmbătă spre duminică noaptea în timpul unui festival ce se desfășura pe străzile orașului Chemnitz. Alți doi germani au fost răniți, a completat poliția.

În urma acestui incident au fost reținuți un sirian de 23 de ani și un irakian de 22 de ani.

Poliția a infirmat zvonurile că altercația care s-a soldat cu decesul barbatului german ar avea legătură cu hărțuirea sexuală a unei femei.

Într-un atac armat care a avut loc duminică, în centrul orașului Chemnitz, un bărbat de 35 de ani a fost ucis. Alți doi participanți au fost în parte grav răniți, după cum a declarat poliția. Altercația a avut loc la o serbare publică, iar incidentul s-a transformat în motiv de revoltă și marș al unui grup de circa 800 de extremiști. Pentru luni seara sunt anunțate noi proteste de stradă. Acestea, dirijate de Pegida și AfD, au devenit în Saxonia un leitmotiv.

Luni, procuratura a cerut mandate de arestare împotriva a doi suspecți. Autoritățile au declarat că în față judecătorului au fost aduși un sirian în varstă de 23 de ani și un irakian de 22 de ani. Victima este un cetățean german de origine cubaneză, după cum a relatat presa germană.

Incidentul a avut loc după festivalul din centrul orașului, început în dimineața zilei de duminică. După-amiază, în jurul orei 15.00, a început o ceartă între mai mulți bărbați. "În total, un număr de zece persoane au fost implicate în dispută", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Potrivit poliției, părțile au dat declarații contradictorii legate de motivul disputei și desfășurarea violențelor. Bărbatul de 35 de ani a murit la spital, în urmă rănilor provocate de loviturile de cuțit. Mai mulți oameni au fugit de la fața locului, după conflict.

La o zi după moartea violentă a bărbatului din Chemnitz, procuratura a cerut mandate de arestare pentru doi bărbați, acuzați de omor. Se precizează că aceștia au înjunghiat în mod repetat un bărbat în varstă de 35 de ani, după o altercație verbală anterioară, provocându-i decesul. Investigarea motivului, procedura exactă și arma crimei sunt obiectul unei anchete în curs de desfășurare.