Justitia europeana a confirmat, miercuri, retinerile salariale ale deputatilor europeni francezi ale extremei drepte Bruno Gollnisch si Jean-Marie Le Pen, hotarate de Parlamentul European pe motivul angajarii fictive a mai multor asistenti parlamentari, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parlamentul European a decis la inceputul anului 2016 ca Le Pen, co-fondator al Frontului National (FN) si deputat in Parlamentul European din 1984, si Gollnisch, deputat in Parlamentul European din 1989, ar trebui sa restituie 320.026 de euro, respectiv 275.984 de euro.

Potrivit institutiei, cei doi parlamentari au platit "in mod nejustificat" aceste sume cu titlu de "asistenta parlamentara".

Cei doi barbati au sesizat Curtea Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg,pentru a cere anularea deciziilor, dar cererile lor au fost respinse miercuri.

Marine Le Pen, presedinta FN si fiica lui Jean-Marie Le Pen, este de asemenea vizata de o procedura de rambursare si a fost inculpata in Franta, alaturi de partidul sau, pentru suspiciuni de angajari fictive de asistenti in Parlamentul European.