ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunta ca liderul gruparii jihadiste Stat Islamic este mort, scrie AFP, Pentagonul afirmand insa ca nu exista nicio confirmare ca Abu Bakr al-Baghdadi a decedat.

Abu Bakr al-BaghdadiFoto: Captura Youtube.com

Statele Unite nu au nicio informatie care sa confirme vestea ca liderul Statului Islamic este mort, a spus un purtator de cuvant al Pentagonului.

"Inalti responsabili ai SI prezenti in provincia Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul SI", a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane. "Am aflat azi dar nu stim cand sau cum a murit".

Rusia afirmase in 22 iunie ca "potrivit unei puternice probabilitati" l-a ucis pe Abu Bakr al-Baghdadi in urma unei lovituri aeriene, la finele lunii mai, o informatie care nu a fost confirmata de nicio alta sursa.

Liderul SI a avut singura aparitie publica la Mosul, in iulie 2014, la moscheea al-Nuri.

Abu Bakr Al-Baghdadi nu a mai dat niciun semn de viata de la o inregistrare audio difuzata in noiembrie, la putin timp dupa lansarea ofensivei pentru recucerirea Mosulului. Acesta ar fi parasit orasul la inceputul anului, probabil prin granita irakiano-siriana.