Postul de televiziune pro-Kremlin Russia Today (RT) si agentia de presa Sputnik, apropiata puterii ruse, au sugerat ca vor sa il dea in judecata pe candidatul de centru la presedintia Frantei, Emmanuel Macron, pentru transmitere de informatii mincinoase, relateaza AFP si Le Monde, citate de News.ro.

Russia TodayFoto: Russia Today

"Ne-am saturat de minciunile lor. Ii vom urmari (in justitie - n.r.)", a scris pe Twitter redactorul-sef al celor doua institutii media, Margarita Simonian, fara a preciza la ce procedura va recurge cu exactitate.

In luna februarie, Macron a denuntat "atacuri repetate" pe site-ul sau de campanie, lansate in special din Ucraina, precum si propagarea de zvonuri sau de "declaratii defaimatoare" la adresa sa pe site-urile Sputnik si RT in franceza.

Un purtator de cuvant al En Marche!, Benjamin Griveaux, a acuzat direct Moscova, sustinand ca puterea rusa "si-a ales candidatii", in special pe Marine Le Pen, reprezentanta Frontului National.

Kremlinul a dezmintit categoric aceste acuzatii, sustinand ca nu a avut "niciodata intentia de a interfera cu afacerile interne ale unei tari".

Fostul ministru al Economiei, Emmanuel Macron, a depus plangere joi, dupa ce rivala sa de extrema-dreapta a sugerat, in cursul unei dezbateri televizate, ca are conturi offshore in Bahamas.

Anturajul lui Macron a declarat ca informatia a fost propagata masiv de conturi apropiate Sputnik si Russia Today si de alte site-uri favorabile presedintelui rus Vladimir Putin.

Justitia franceza a deschis o ancheta pentru a identifica de unde provin zvonurile.

Sputnik News a dezmintit vineri seara acuzatiile, subliniind intr-un comunicat ca nu a publicat nimic in acest sens in cursul dezbaterii de miercuri seara si ca a mentionat numai plangerea depusa de candidat, a doua zi. Agentia a precizat ca se va consulta cu avocatii sai in acest dosar.