Ministerul ucrainean de Interne a dezmintit joi seara ca ar fi interzis tranzitul avionului vicepresedintelui rus Dmitri Rogozin prin spatiul aerian al Ucrainei, afirmand ca nu exista obstacole pentru zborul avioanelor rusesti, relateaza agentia Interfax.

Ministerul a subliniat ca nu exista interdictii pentru tranzitarea spatiului aerian ucrainean. Potrivit unei surse din cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei, Kievul nu a primit nicio solicitare din partea Moscovei privind trecerea avionului lui Rogozin.

"Insa o astfel de solicitare nici nu ar fi necesara, deoarece Ucraina nu a impus interdictii de tranzitare nimanui", a adaugat aceasta sursa.

Ucraina nu a permis joi accesul in spatiul sau aerian a avionului vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care se indrepta spre Chisinau, astfel incat acesta a fost nevoit sa schimbe traseul, Bulgaria si Romania, scrie Itar Tass.

"Dupa cum s-a dovedit, voi face patru ore si jumatate pentru a ajunge la Chisinau via Bulgaria si Romania. Ucraina nu ne lasa", a scris Rogozin, pe contul sau de Twitter.

"E bine ca Ucraina nu e cat Rusia. Altfel, ocolul ar fi durat 20 de ore", a adaugat acesta.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisar al Kremlinului in dosarul transnistrean, a anuntat marti ca va participa la parada de Ziua Victoriei, organizata pe 9 mai in regiunea separatista Transnistria.

"Am o atitudine respectuoasa fata de sfaturile straine si in special fata de amenintari, dar voi veni de Ziua Victoriei in Transnistria. Asteptati-ma!", a afirmat Dmitri Rogozin intr-un mesaj postat pe Twitter.

Vicepremierul rus a reactionat astfel dupa ce presedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a declarat ca autoritatile de la Chisinau i-au recomandat sa renunte la vizita in regiunea trasnistreana.