Rusia impartaseste aspiratia Romaniei spre dezvoltarea deplina a relatiilor bilaterale, a declarat, marti, ministrul de externe al Federatiei Ruse, Serghei Lavrov, la inceperea intrevederii cu omologul sau roman Titus Corlatean, anunta Agerpres, citand Itar-Tass. Lavrov a amintit ca, in iulie anul acesta, s-au implinit zece ani de la semnarea Tratatului de prietenie si cooperare dintre Romania si Rusia, iar in octombrie se vor marca 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre cele doua tari.

"Acesta este un bun prilej pentru a evalua starea relatiilor noastre si perspectivele lor. Remarcam aspiratia Romaniei spre o dezvoltare deplina a relatiilor. Impartasim in totalitate o asemenea abordare", a spus ministrul de externe al Rusiei.

La randul sau, Corlatean a subliniat ca aceasta este prima vizita a unui ministru de externe al Romaniei la Moscova in ultimii patru ani. "Dorim sa confirmam deschiderea guvernului Romaniei pentru continuarea contactelor", a spus Titus Corlatean, citat de Itar-Tass.