Alessandro Florenzi, fundașul echipei AC Milan, este investigat de procurorii din Torino care cercetează jucătorii care folosesc site-uri ilegale pentru a paria pe meciuri, informează agenția italiană AGI.

Alessandro FlorenziFoto: Kines Milano / Alamy / Alamy / Profimedia

Alessandro Florenzi, cercetat în scandalul pariurilor ilegale

Anunțul vine la scurt timp după ce Federația Italiană de Fotbal i-a suspendat pe Sandro Tonali (Newcastle - 10 luni) și Nicolo Fagioli (Juventus - 7 luni) în acest caz care se extinde. Nicolo Zaniolo (Aston Villa) este și el anchetat, dar a declarat că nu a pariat pe meciuri.

Florenzi, care a fost coleg cu Zaniolo la AS Roma, nu a comentat încă situația. El este acuzat că ar fi pariat excesiv pe meciuri de fotbal și ar putea fi chemat pentru a fi interogat de procurori în următoarele zile.

Se aşteaptă ca avocaţii jucătorului să adopte aceeaşi linie de apărare ca şi cea aleasă de Zaniolo: să recunoască jocurile de noroc online, dar să insiste asupra faptului că clientul lor nu a pariat niciodată pe meciuri de fotbal.

În vârstă de 32 de ani, Florenzi are contract cu AC Milan până în 2025. El a făcut parte din echipa Italiei care a câștigat Campionatul European din 2021 (a adunat 49 de selecții la echipa națională).