Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, scor 1-1, iar soarta calificării în marea finală Champions League va fi decisă pe Etihad Stadium. La finalul partidei de pe Santiago Bernabeu, Carlo Ancelotti a vorbit despre deciziile arbitrului Artur Soares Dias.

Carlo AncelottiFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

>> VIDEO Scandal pe Bernabeu - Motivul pentru care tatăl lui Haaland a fost dat afară din loja sa

Carlo Ancelotti (Real Madrid) spune că golul înscris de Manchester City trebuia să fie anulat

Nu doar în SuperLiga României apar discuții legate de arbitraj. Marți seara, Ancelotti a primit un cartonaș galben pentru proteste după golul egalizator al lui Kevin De Bruyne.

Antrenorul italian a afirmat că mingea a părăsit suprafața de joc în acțiunea anterioară, când Bernardo Silva a controlat-o de-a lungul liniei de margine.

„Mie mi s-a părut că mingea a ieșit, dar și la faza premergătoare a fost un corner care nu s-a dat. Arbitrul nu prea a fost atent. I-am spus că acele cartonașe galbene trebuie date pe teren, nu în afara lui. Nervii au trecut, da. Sunt încântat și mergem încrezători la partida retur” - Carlo Ancelotti.

Potrivit specialistului în arbitraj Pavel Fernandez, VAR nu a putut interveni considerându-se că faza nu e „legată” (faza golului a început mai târziu, după ce mingea a trecut și pe la Camavinga).​

Carlo Ancelotti, mulțumit de prestația jucătorilor, nemulțumit de rezultat

„Sentimentul e bun, a fost o prestație bună, am luptat, am pregătit jocul bine. Rezultatul nu ne răsplătește, dar este o dublă care se va juca până în ultimul minut.

Ei au avut mingea mai mult în primele 30 de minute, dar acest lucru nu ne-a îngrijorat, deoarece ne-am poziționat bine în apărare și așteptam să facem tranziția în mod eficient.

Așa cum am spus și la conferința de presă, meciul decisiv va fi în retur. Nu cred că vor exista multe schimbări. Cred că va fi acelaşi tip de meci, trebuie să controlăm în spate, să avem verticalitate. Asta am reuşit să facem în a doua repriză, va trebui să ne bazăm pe asta” - Carlo Ancelotti, citat de Marca.

>> Pep Guardiola, întrebare surprinzătoare pentru un reporter după remiza de pe Santiago Bernabeu

Real Madrid și Manchester City au terminat la egalitate (1-1) în manșa tur a semifinalelor UEFA Champions League. Partida a fost controlată de echipa lui Pep Guardiola, însă Thibaut Courtois a fost remarcatul serii în tabăra „los blancos”, având numeroase intervenții decisive.

Golurile au fost marcate de Vinicius ('36) și De Bruyne ('67), ambele cu șuturi din afara careului.

Returul de la Manchester, de pe Etihad Stadium, va avea loc în data de 17 mai.