UPDATE 4: Sorin Ovidiu Vintu a parasit joi seara, in jurul orei 19,00, arestul Directiei de cercetari penale, dupa ce Curtea de Apel a admis cererea formulata de avocatii omului de afaceri in acest sens, cu doua voturi pentru si unul impotriva. Omul de afaceri s-a urcat in masina si a plecat fara a face declaratii. Soferul sau, Alexandru Stoian, a plecat din arest cu circa un sfert de ora mai devreme. SO Vantu si Ovidiu Turcan, implicat si el in acest dosar, au interdictie de a parasi tara.

Sorin Ovidiu VantuFoto: HotNews.ro

Ovidiu Turcan a parasit ultimul arestul Politiei Capitalei, la ora 19,15, si el preferand sa nu faca declaratii.

UPDATE Viorica Costiniu si Luciana Mera au votat pentru eliberarea lui SOV din arest

Doua din cele trei judecatoare care au compus completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), Viorica Costiniu si Luciana Mera, au votat pentru eliberarea din arest a oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si Octavian Turcan, potrivit Agerpres.

In schimb, judecatoarea Cristina Rotaru s-a opus eliberarii celor doi din arest.

De asemenea, potrivit minutei deciziei de la CAB, cele trei judecatoare au fost de acord cu eliberarea din arest a soferului lui Vantu, Alexandru Stoian.

Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan au interdictie, timp de 30 de zile, de a parasi tara pe perioada cercetarilor, a decis instanta.

Instanta a dispus o serie de interdictii in cazul celor trei. Ei nu au voie sa poarte arma sau sa-si schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei, informeaza Mediafax. De asemenea, ei trebuie sa se prezinte la organele de urmarire penale sau la politie ori de cite ori vor fi chemati.

In cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, instanta l-a avertizat sa nu se apropie de omul de afaceri Octavian Turcan sau sa ia legatura cu fratii Virgil si Nicolae Popa, ultimul fiind arestat la Jakarta.

Curtea a dispus punerea de indata in libertate a celor trei.

Biroul de Executari Penale urmeaza sa trimita actele reprezentantilor Arestului Politiei Capitalei, astfel ca Vintu si cei doi acuzati sa fie pusi in libertate.

Cum a ajuns Vintu in arest

Vantu a fost retinut pentru 24 de ore joia trecuta, iar in aceeasi seara, magistratii au decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. Miercuri, omul de afaceri l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca se afla in spatele cazului sau.

Judecarea recursului a avut loc miercuri, iar sedinta a fost publica, conform legii. Dupa motivarea deciziei de arestare, dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Bucuresti, unde un complet de recurs, format din trei judecatori, a luat in discutie contestatiile celor trei.

Completul de judecata care s-a ocupat de eliberarea sau arestarea lui Vintu a fost ales in mod aleatoriu de calculator. Din acest complet a facut parte si Viorica Costiniu - sotia judecatorului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie cercetat in dosarul senatorului Voicu. Alaturi de Viorica Costiniu s-au aflat si judecatoarele Luciana Mera si Cristina Rotaru.

Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut pentru 24 de ore joia trecuta, iar in aceeasi seara, magistratii au decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile, la cererea procurorilor. El este acuzat de favorizarea infractorului in dosarul fugii din tara a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru prabusirea FNI.

"Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare", au aratat procurorii.

In acest caz au mai fost arestati omul de afaceri Octavian Turcan, un apropiat al lui Vantu, si Alexandru Stoian, soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, care vor afla si ei, astazi, motivarea deciziei de arestare preventiva.