Noul ministru al agriculturii, Petre Daea, a scris vineri pe Facebook în primul mesaj după ce a preluat portofoliul în executivul condus de Nicolae Ciucă în care s-a adresat „făuritorilor de hrană” că va intra imediat „în dispozitivul de lucru” astfel încât să realizeze obiectivele asumate de coaliția de guvernare.

Ministrul agriculturii, Petre DaeaFoto: Virginia Mayo / AP / Profimedia

„Dragi făuritori de hrană ai țării! Dragi români! Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră! Participarea mea la elaborarea și negocierea programului de guvernare în cadrul coaliției politice PSD-PNL-UDMR, alături de Adrian Chesnoiu, m-a determinat să accept propunerea partidului de a reveni în greaua misiune de ministru”, și-a început Petre Daea mesajul de pe Facebook.

Petre Daea, apropiatul lui Liviu Dragnea, care a mai fost ministru al agriculturii în guvernele Năstase, Grindeanu, Tudose și Dăncilă, spune că printre priorități se numără sistemul de irigații.

  • „Responsabilitatea misiunii încredințate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activității zilnice, în așa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp.
  • În domeniul agriculturii și industriei alimentare programele sunt prioritare și vor fi tratate ca atare, însă, datorită schimbărilor climatice, programul de irigații este vital și trebuie să-l realizăm folosind toate mijloacele de care dispunem”, a mai precizat pe Facebook Petre Daea.

Noul ministru al agriculturii spune că deja cunoaște funcționarii din sistem și se bazează pe profesionalismul lor.

„Folosind judicios resursele putem depăși cu bine greutățile momentului. Munca și buna credință ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele de care țara are nevoie. Mă veți regăsi la locul faptelor!”, și-a încheiat Petre Daea mesajul.

Noul ministru al agriculturii a preluat vineri portofoliul

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Petre Daea a depus vineri jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni. Este a cincea oară când deține această funcție.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 8 iulie 2022, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, potrivit Administrației Prezidențiale.

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a transmis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de numire a domnului Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat, joi seară, Guvernul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este ”un om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură".

Petre Daea, apropiat de Liviu Dragnea, a mai fost ministru al Agriculturii în Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, dar și în cabinetul lui Adrian Năstase

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că ar fi intervenit într-un concurs de angajare, și-a dat joi demisia.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat râsul.

Referințe: