Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că autoritățile sanitar-veterinare și cele locale vor lua măsuri astfel încât să nu fie afectată comercializarea cărnii de miel, deoarece ”fiecare om dorește să sacrifice un miel și să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă”.

Petre DaeaFoto: Hotnews

Întrebat, joi, de presă, la târgul Agraria din comuna Jucu, județul Cluj, în ce condiții se vor sacrifica mieii de Paște câtă vreme sunt zone afectate de pesta porcină, Petre Daea a spus că fermierii crescători de miei caută în această perioadă a Sărbătorilor Pascale să își valorifice produsele.

„Încă este acest necaz în țară, care a avut un vârf foarte ridicat, și mai sunt în țară zone care sunt sub restricție. Direcțiile sanitar-veterinare și cele agricole, în înțelegere deplină cu prefecturile și primarii, pot gestiona într-o liniște deplină acest moment formidabil pentru țară. Fiecare om dorește să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, așa cum este tradiția și cum există acest sentiment al respectului față de munca oamenilor, știindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când, dacă nu la Paști. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcție sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurilor de comercializare a animalelor respective, pentru a da liniște acestui moment”, a spus Daea, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Petre Daea a hrănit mai multe oi aflate într-un țarc, cărora le-a dat boabe de porumb, și a degustat brânzeturi și țuică. „Sunt produse excepționale, de foarte bună calitate, le-a aflat și lumea, pentru că, din datele pe care le avem, avem o altă situație față de anul trecut. Consumul de produse românești a crescut și va crește, atât pe piața internă cât și pe cea externă, pentru că sunt cunoscute și recunoscute”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, joi, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea celei de-a 25-a ediții a târgului Agraria din comuna Jucu, județul Cluj, unde a vizitat standuri și a discutat cu fermierii.