Petre Daea, a declarat marți că au fost lansate aproximativ 1.000 de rachete antigrindină pentru a combate fenomenele meteo din ultima vreme, ministrul Agriculturii susținând, când a fost întrebat, că a oprit grindina ce amenința desfășurarea vizitei papale din weekend.

Petre DaeaFoto: Agerpres

Întrebat dacă el a oprit grindina pentru Papa Francisc, Daea a răspuns zâmbind: "Da. Da."

Întrebat cum funcţionează sistemul antigrindină în condiţiile în care se înregistrează fenomene meteo extreme, ministrul Agriculturii a precizat că până în prezent au fost lansate în jur de 1.000 de rachete, dar a susţinut că ne aflăm într-o situaţie extrem de delicată pentru că în anii trecuţi nu s-a înregistrat lansarea unui număr atât de mare de rachete - 75 într-o singură zi.

"Sistemul antigrindină a dat aproximativ 1.000 de rachete până la această dată. Stăm cu ochii pe aceste puncte de lansare. Este o situaţie extrem de delicată nu am avut în anii trecuţi o zi în care să lansăm 75 de rachete de la un punct de comandă. Sâmbătă am fost la Ploieşti la centrul de comanda unde specialiştii lansaseră 75 de rachete, pentru a face faţă situaţiei cu care s-au întâlnit în ziua respectivă. Lucrăm şi acţionăm ca să ţinem cât putem sub control aceste fenomene", a subliniat şeful MADR.