Ministrul agriculturii Petre Daea s-a remarcat luni, la întâlnirea cu aleșii locali, prin noi cugetări despre „primarii și fermierii care asigură hrana țării”, vorbind despre stadiul subvențiilor și prioritățile în perioada următoare.

Petre DaeaFoto: Agerpres

”Iată, se apropie masa. Ce problema ar fi dacă nu am găsi ceea ce ne trebuie. De aceea spun de fiecare dată că totul e frumos și bine, cu o condiție - să ai hrană... că dacă nu, nu poți nici să vezi frumosul, nici gusta binele”, le-a spus Daea primarilor de comune.

Daea a susținut că sistemul privind acordarea subvențiilor este în procesul de definitivare, comentând că guvernul va continua ”susținerea usturoiului” și că a reușit pentru prima oară să introducă o lege a muntelui.

Ministrul a mai spus că a lucrat o jumătate de zi împreună cu fostul canoist Ivan Pațaichin pentru a pune în operă planul de dezvoltare pe care îl are Guvernul, în care să fie introdusă tradiția românească.

El le-a mai spus primarilor că "Guvernul lucrează temeinic în domeniul Agriculturii" și le-a transmis celor care "puneau sub semnul întrebării" acest lucru că Ministerul Agriculturii a finalizat toate programele pe care și le-a propus: "Ba, dimpotrivă, în loc de patru programe am încheiat nouă".