Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. Petre Daea a depus vineri a depus jurământul de învestitură, la Palatul Cotroceni.

Petre DaeaFoto: Ministerul Agriculturii

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 8 iulie 2022, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, potrivit Administrației Prezidențiale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc vineri la Palatul Cotroceni.

Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a transmis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de numire a domnului Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", a anunţat, joi seară, Guvernul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului, că înlocuitorul lui Adrian Chesnoiu la Ministerul Agriculturii este Petre Daea, despre care a afirmat că este ”un om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură".

Petre Daea, apropiat de Liviu Dragnea, a mai fost ministru al Agriculturii în Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, dar și în cabinetul lui Adrian Năstase

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant după ce Adrian Chesnoiu, acuzat de DNA că ar fi intervenit într-un concurs de angajare, și-a dat joi demisia.

Petre Daea, în vârstă de 72 de ani, a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Daea s-a remarcat de-a lungul timpului prin numeroase declarații „colorate” și „cugetări” care au provocat râsul.

Referințe: