​Premierul Cîțu argumentează că l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății pentru că în lupta cu pandemia este nevoie de încredere în instituțiile statului. El a mai spus că crede cu tărie în această coaliție de guvernare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a susținut o scurtă declarație de presă, la Guvern, la aproximativ două ore de la decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu, decizie care a stârnit revoltă în USR-PLUS.

  • "De un an de zile, România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului, în special în sistemul de sănătate, dar şi în economie.
  • Ca să avem succes în această luptă cu pandemia, întotdeauna am spus că este nevoie de încredere în instituţiile statului, instituţiile care administrează această perioadă dificilă.
  • În acest context şi pentru a mă asigura că încrederea în instituţiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii. Vreau să îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul valorilor, a unor idei şi nu în jurul unor persoane.
  • Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea, vă îndemn pe toți să vă înscrieți pe platforma de vaccinare", a spus premierul.