- Îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate, prin dezvoltarea rețelei de spitale, crearea de centre medicale integrate în zonele rurale și urbane vulnerabile și dotarea acestora cu aparatură, cabinete cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici. Pentru acest obiectiv vor fi alocați 3 miliarde de euro.
- Dezvoltarea rețelei de autostrăzi în paralel cu promovarea unui transport cât mai puțin poluant. Vor fi alocați pentru acest domeniu 4,5 miliarde de euro.
- Programul România Educată va beneficia de o finanțare substanțială, de circa 4 miliarde de euro.
- Iohannis a promis școli sigure, curate, cu dotări moderne și laboratoare, rețea de școli verzi, eficiente energetic și adaptate provocărilor climatice.
- Dezvoltarea sistemelor de educație timpurie, dar și pregătirea specialiștilor în meseriile viitorului prin investiții în învățământul dual. "Școlile din comunitățile dezavantajate vor beneficia de noi măsuri de sprijin și servicii suplimentare, pentru că educația din România nu își mai permite să piardă niciun copil".
- Digitalizarea în Educație: formarea competențelor digitale și asigurarea resurselor educaționale digitale. Vor fi alocați 780 de milioane de euro.
- Tranziție verde și digitalizare. Proiecte care vor fi finanțate prin PNRR: 1,3 miliarde de euro alocate pentru diversificarea și multiplicarea surselor de energie regenerabilă, 1,5 miliarde de euro pentru împădurirea masivă, 4 miliarde de euro pentru combaterea secetei și irigații, respectiv 5 miliarde de euro pentru promovarea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii feroviare.
- 2,2 miliarde de euro pentru reabilitarea termică a blocurilor și consolidarea clădirilor la cutremur, ceea ce va însemna o îmbunătățire a condițiilor de trai. În plus, vor fi făcute investiții care vor permite accesul la apă potabilă și canalizare, a mai promis Iohannis.
Iohannis promite 4 miliarde de euro din PNRR pentru școli: "Educația din România nu-și mai permite să piardă niciun copil" / Cum vor fi alocați banii europeni

Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
MAI face lumină în privința cărții electronice de identitate: Ce date va conține CIP-ul, cum va fi folosită semnătura electronică și ce opțiuni au românii care nu-și doresc acest act
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Prințul Philip al Marii Britanii - 7 decenii de gafe și glume incorecte politic
Demografic romanii sunt tot mai putini!
Banuiesc ca nu puteti dimensiona necesarul minim de scoli după cum nu puteti dimensiona corect populatia scolară din 2022 sau 2023 si chiar 2025.
Iar despre numarul de elevi / clasa ma gandesc ca Ministerul Educației A pe langa subiect!
Vorbe goale !
Un potop de vorbe goale!