Fostul șef al Serviciului Piețe al primăriei Timișoara cunoscut pentru postările controversate de pe Facebook, a fost oprit pe Aeroportul Otopeni în momentul în care a vrut să plece din ţară, deoarece pe numele lui a fost deschis un dosar de şantaj şi ameninţare, în urma plângerii făcute de jurnaliştii Dragoş Boţa şi Iulia Boţa, scrie debanat.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare”, au transmis Iulia și Dragoș Boța.

Fostul director de la Piețe SA Timișoara a ajuns sub escorta polițiştilor la sediul IPJ Timiş şi a fost audiat de către cei de la Investigații Criminale. În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reținerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de şantaj.

Nasleu, directorul Serviciului Piețe al primăriei Timișoara cunoscut pentru postările controversate de pe Facebook în care a lansat atacuri antisemite împotriva președintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz, a fost demis marți de către Consiliul de Administrație al societății.

„Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal”, a anunțat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână actualul edil al Timișoarei acuza că din gesiunea Serviciului Piețe au dispărut echipamente în valoare de peste 200.000 de lei, afirmând că situația din cadrul instituției este una dezastruoasă.

„A preluat această companie pe profit şi în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar. Acesta nu a început doar cu pandemia, ci cu mult timp înainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Pieţe", a afirmat Dominic Fritz într-o conferinţă de presă.

Dominic Fritz îi ceruse de două ori demisia lui Ionuț Nasleu de la societatea de piețe a primăriei. Nasleu a fost numit director interimar în 2019, iar în același an a promovat concursul pe post. Înainte de a ajunge șef la piețe a fost consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

Nasleu a ajuns în atenția publică în luna octombrie a anului trecut după ce a lansat un atac antisemit pe pagina sa de Facebook împotriva președintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz.

„De ce toți candidații și așa zis învingători au nume de evrei? Păcat că în SRI există Diviziunea A, apărarea Constituției… Unde sunteți colegii mei, să apărăm Constituția. Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Va place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe…”, scria acesta la momentul respectiv.

„Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni. Îmi este dor de traci. Ne-am falsificat și manualele de istorie, în cărți i-am bătut pe toți! Real, i-am trădat pe toți și am plătit tribut”, adăuga fostul director al Serviciului Piețe.

O săptămâna mai târziu acesta era exclus din PNL de organizația locală a liberalilor, care a invocat „limbajul și atitudinea total necorespunzătoare față de largi categorii de persoane”, potrivit lui Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș la momentul respectiv.