Situaţia de la SC Pieţe SA Timișoara, societate aflată în subordinea primăriei, este "dezastruoasă", afirmă primarul Domic Fritz. Potrivit acestuia, de la societatea care gestionează piețele din oraș "au dispărut" echipamente de peste 200.000 de lei, iar actualul director, Ionuţ Nasleu, este "un personaj foarte departe de valorile europene ale unui oraş ca Timişoara" şi trebuie să plece din funcţie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Săptămâna viitoare va fi organizată o adunare generală a acţionarilor, pe această temă.

  • "Noi (el şi USR PLUS, n.r.) credem că Ionuţ Nasleu nu are ce căuta la direcţiunea Pieţe SA. Vorbim despre lucruri destul de serioase. Dincolo de incendiul de săptămâna trecută, au dispărut echipamente de peste 200.000 de lei.
  • A preluat această companie pe profit şi în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar. Acesta nu a început doar cu pandemia, ci cu mult timp înainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Pieţe", a afirmat Dominic Fritz, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Edilul a adăugat că atât primăria, cât şi fostul edil Nicolae Robu, "prietenul personal" al şefului de la Pieţe SA, nu au făcut nimic în ultimii ani pentru modernizarea pieţelor din oraş.

  • "Sunt conştient că primăria şi prietenul personal al lui Ionul Nasleu, domnul Robu, nu au făcut investiţii în pieţe, nu a existat vreo strategie despre pieţele Timişoarei, despre ce ar trebui să fie o piaţă într-un oraş modern, ca Timişoara. Acum, nimeni nu este surprins că aceste strategii nu pot să vină de la un personaj ca Ionuţ Nasleu, care este un personaj foarte departe de valorile europene ale unui oraş ca Timişoara. Eu, ca şi colegii mei USR PLUS din Consiliul Local, cred că domnul Nasleu nu are ce căuta acolo", a mai spus primarul Dominic Fritz.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un incendiu care a pornit de la suprasolicitarea instalaţiei electrice, prin folosirea de aparate de încălzit, a mistuit hala de flori a Pieţei "Timişoara 700" din zona ultracentrală a oraşului.