Ionuț Nasleu, directorul Serviciului Piețe al primăriei Timișoara cunoscut pentru postările controversate de pe Facebook în care a lansat atacuri antisemite împotriva președintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz, a fost demis marți de către Consiliul de Administrație al societății.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal”, a anunțat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână actualul edil al Timișoarei acuza că din gesiunea Serviciului Piețe au dispărut echipamente în valoare de peste 200.000 de lei, afirmând că situația din cadrul instituției este una dezastruoasă.

„A preluat această companie pe profit şi în nici doi ani a dus-o în pragul unui dezastru financiar. Acesta nu a început doar cu pandemia, ci cu mult timp înainte, din 2019. Pe scurt, este un dezastru la Pieţe", a afirmat Dominic Fritz într-o conferinţă de presă.

Dominic Fritz îi ceruse de două ori demisia lui Ionuț Nasleu de la societatea de piețe a primăriei. Nasleu a fost numit director interimar în 2019, iar în același an a promovat concursul pe post. Înainte de a ajunge șef la piețe a fost consilier personal al fostului primar Nicolae Robu.

Nasleu a ajuns în atenția publică în luna octombrie a anului trecut după ce a lansat un atac antisemit pe pagina sa de Facebook împotriva președintelui Klaus Iohannis și a primarului Dominic Fritz.

„De ce toți candidații și așa zis învingători au nume de evrei? Păcat că în SRI există Diviziunea A, apărarea Constituției… Unde sunteți colegii mei, să apărăm Constituția. Unde sunt Bănățenii demni? Au ajuns să ne conducă homosexualii? Va place? Ar trebui să se desființeze SRI! Au învins serviciile secrete externe…”, scria acesta la momentul respectiv.

„Am obosit de Iohannis, urăsc trădătorii, importatorii de spioni. Îmi este dor de traci. Ne-am falsificat și manualele de istorie, în cărți i-am bătut pe toți! Real, i-am trădat pe toți și am plătit tribut”, adăuga fostul director al Serviciului Piețe.

O săptămâna mai târziu acesta era exclus din PNL de organizația locală a liberalilor, care a invocat „limbajul și atitudinea total necorespunzătoare față de largi categorii de persoane”, potrivit lui Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș la momentul respectiv.

Consiliul de Administrație al Piețe SA l-a demis marți pe Nasleu după ce acesta ceruse lucrul respectiv într-o transmisiune live pe Facebook din urmă cu o zi pentru a evita să fie demis în urma dizolvării Consilului de Administrație.

Marți este programată și ședința Adunării Generale a Acționarilor de la Piețe SA, formată din consilieri locali. Aleșii urmau să discute dizolvarea Consiliului de Administrație al societății, scopul final fiind demiterea lui Nasleu, potrivit Timișoara Online.