Donald Trump a acceptat joi seara, în mod formal, nominalizarea Convenției Republicanilor pentru președinția SUA, în perspectiva alegerilor din 3 noiembrie, într-un discurs susținut la Casa Albă, motiv să atragă noi critici privind utilizarea infrastructurii guvernamentale pentru evenimente de partid. În discursul de acceptare, el l-a atacat dur pe contracandidatul democrat Joe Biden, despre care a spus că ar fi ”calul troian al Socialismului”.

Donald TrumpFoto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

"Dragii mei americani, în seara aceasta, cu inima plină de recunoștință și nesfârșit optimism, accept cu profunzime nominalizarea pentru președinția SUA”, a spus Trump.

El a reluat ideea potrivit căreia acestea ar fi cele mai importante alegeri din istoria țării, o alegere între două partide, cu două viziuni complet diferite, între ”visul american” pe care el ar urma să-l salveze și un "program socialist de distrugere a destinului prețuit” al țării, invocând faptul că Biden este ”groparul măreției” Americii.

“Biden este calul troian al socialismului”, a spus Trump, potrivit BBC News. ”Dacă Joe Biden nu are puterea să înfrunte marxiști ca Bernie Sanders și radicalii săi, atunci cum va putea să vă apere pe voi?”, a mai spus Trump.

În același timp, el a susținut că, dacă Biden ar fi fost președintele SUA, numărul victimelor pandemiei de coronavirus ar fi fost mult mai mare. Trump a insistat că democratul ar fi ”marioneta Chinei”.

”China ar fi stăpână pe țara noastră, dacă Biden ar fi ales. Spre deosebire de el, voi cere socoteală Chinei pentru tragedia pe care a declanșat-o”, a mai spus liderul de la Casa Albă.

Referindu-se la protestele Black Lives Matter declanșate de uciderea lui George Floyd de către poliție, Trump a făcut din nou apel la lege și ordine, adăugând că atunci când poliția comite greșeli doar justiția trebuie să își spună cuvântul.