Poliția Capitalei a desfășurat, miercuri și joi, o acțiune contra ”faptelor de natură contravențională și penală, în special a celor privind locurile de parcare”, aplicând amenzi de 3.500 de lei, instituția făcând și un apel la șoferi de a nu mai încuraja fenomenul ”parcagiilor”.

Parcagiu BucurestiFoto: Captura YouTube

În perioada 13-14 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00-20.00, polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie au organizat și desfășurat acțiuni având ca scop depistarea şi identificarea persoanelor care oferă ilegal locuri de parcare, în zona centrală a Capitalei, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În urma acţiunilor organizate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru încălcarea Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, au fost depistate peste 30 de persoane care ofereau locuri de parcare.

”Reiterăm cu acest prilej solicitarea noastră adresată cetăţenilor, de a nu mai încuraja acest fenomen, de a nu mai oferi bani acestor persoane care oferă în mod ilegal locuri de parcare. Împreună şi doar cu sprijinul cetăţenilor putem combate acest fenomen social deranjant pentru societate”, se mai spune în comunicat.