Sute de persoane au protestat sâmbătă seară în Piaţa Universităţii din Capitală, împotriva coaliţiei de guvernare şi pentru susţinerea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Protest in Piata UniversitatiiFoto: Agerpres

UPDATE 21.15: Ca de obicei, la ora 21.00, participanții la protest au aprins luminile telefoanelor mobile și au cântat imnul național.

UPDATE 19.45: Majoritatea protestatarilor se află pe trotuarul şi în parcul din faţa Teatrului Naţional, transmite Agerpres. Se flutură steaguri tricolore, iar un steag mare al UE a fost desfăşurat pe trotuar.

Se scandează „Hoţii!”, „Demisia!”, „Justiţie, nu corupţie”, „10 august”, „PSD, ciuma roşie”, „România, trezeşte-te!”.

De asemenea, manifestanţii afişează pancarte cu mesaje precum „Toţi pentru justiţie” sau „Codruţa, nu uita, strada e de partea ta”.

Circulaţia în zona Pieţei Universităţii se desfăşoară normal. La faţa locului sunt prezente echipaje ale Jandarmeriei.

UPDATE18.45: Câteva sute de persoane manifestează la această oră în centrul Capitalei. Ce scandează manifestanții:

  • Demisia!
  • PSD - ciuma roșie!
  • Cuib de hoți și de mafioți!
  • Justiție, nu corupție!
  • România, stat european!
  • Nu vrem să fim o nație de hoți!
  • Marș afară, trădători de țară!
  • Ieșiți din casă, dacă vă pasă!
  • Kovesi, Kovesi!

La acțiune sunt prezente dispozitive ale Jandarmeriei și ale Poliției Rutiere. Potrivit Mediafax, au fost amplasate garduri de-a lungul bulevardului, în contextul în care la acest protest s-a anunțat și un lanț uman, din Piața Universității până la DNA.

UPDATE 18.35: Peste o sută de persoane se adunaseră sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, în Piața Universității din Capitală, pentru un nou protest împotriva ordonanțelor ce vizează modificarea legilor justiției.

Protestatarii intenționează să pornească apoi într-un marș spre sediul DNA, pentru a-și arăta susținerea față de parchetul anticorupție și față de fosta șefă a instituției, Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, unii protestatari intenționează să facă o noapte albă în Piața Universității, ei pregătindu-se cu corturi și saci de dormit.

O manifestație, intitulată „Noapte albă în Piața Universității! #rezistăm”, a fost anunțată vineri, pe Facebook, de comunitatea „Luptăm pentru România”.