Muzicianul Tudor Chirilă și regizorul Stere Gulea s-au alăturat protestului de duminică din Piața Universității din Capitală, relatează Mediafax. Aceștia spun că în România nu se mai poate vorbi despre stat de drept în adevăratul sens al cuvântului și că incompetența a devenit mai gravă decât corupția.

Tudor Chirila, la protestFoto: Captura video Mediafax

„Îmi pare rău că s-a pierdut acel momentum de la Ordonanța 13. (...) Eu voi fi aici chiar dacă vor fi 3 oameni. Sper să nu ni se ia dreptul de a protesta. (...) Situația nu se poate remedia decât pe termen lung, dar trebuie să înceapă. O clasă politică curată este un prim pas. Nu avem chestia asta acum. Al doilea pas ar fi ca instituțiile să nu mai fie atât de politizate și numirile în diverse posturi din ministere să nu se mai facă pe criterii politice”, a declarat Tudor Chirilă.

De asemenea, muzicianul a mai subliniat că Guvernul nu o să ducă la bun sfârșit promisiunile electorale. Chirilă a vorbit și despre dosarul fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Mai e de comentat ce se întâmplă cu Codruța Kovesi? Pare că e țara lui Erdogan. (...) Mie îmi pare rău că oamenii nu se indignează mai mult. Probabil că multă lume e fericită. Poate multă lume e fericită cu felul în care se trăiește acum în România. Trebuie să acceptăm asta. Eu refuz să cred că oamenii pot fi fericiți când văd că sunt conduși de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceaușescu. S-a ajuns și aici. (...) Avem o problemă foarte mare. Corupția devine mai puțin importantă decât incompetența acum. Această țară nu mai e guvernată, țara noastră merge din inerție. Nu o să vedem spitalele regionale prea curând, nu o să vedem autostrăzi”, a mai spus Tudor Chirilă.

La rândul său, regizorul Stere Gulea consideră că în țara noastră nu se poate vorbi despre statul de drept.

„Nu mai e democrație, stat de drept, în adevăratul sens al cuvântului. Acesta este riscul din România în momentul de față, tocmai pentru că totul este la bunul plac al unor oameni care, având o majoritate parlamentară, schimbă de la o zi la alta totul. Că nici ei nu știu ce schimbă, e altă problemă. E clar că e intenție de a scăpa de judecată, de dosare”, a spus Stere Gulea.

Câteva sute de persoane se află, potrivit unor surse avizate, în Piața Universității din Capitală, pentru a protesta față de actuala guvernare și față de măsurile pe care le adoptă, în special cele din domeniul justiției. Protestatarii spun că vor demisia Guvernului Dăncilă.