Prințul de Wales participă, joi, la o slujbă ortodoxă pentru aproximativ 200 de cetățeni români care trăiesc și muncesc în Marea Britanie, informează Biroul de comunicare al Clarence House.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul religios are loc la Biserica St-Dustan-in-the-West, din Londra – o biserică anglicană care își împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964 și are rolul de centru comunitar.

Pe parcursul evenimentului, Alteța Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfințitul Iosif Pop, Arhiepiscop și Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, și cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Ulterior slujbei, Alteța Sa Regală va aprinde o lumânare și se va întâlni cu câțiva membri ai congregației, potrivit sursei citate.

Prințul de Wales are un atașament special față de România, pe care o vizitează în mod regulat. În ultimele două decenii, Alteța Sa Regală a sprijinit o varietate de organizații de caritate în România, iar acum patru ani a înființat propria fundație caritabilă, Fundația Prințului de Wales România (PWFR). Aceasta își desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării rurale, venind în sprijinul micilor fermieri și al bio-diversității.