CFR Călători a anunțat că vineri18 trenurisunt anulate din cauza condițiilor meteo. Rutele afectate sunt București Nord - Constanța și viceversa, București Obor - Constanța, București Obor - Fetești, București Nord - Tulcea Oraș și viceversa, Tulcea Oraș - Medgidia, Ciulnița - Slobozia Veche și viceversa.

Trenuri pe vreme de iarnaFoto: Hotnews

De asemenea, CFR Călători anunță că în urmă avertizarilor date de meteorologi, circulația trenurilor de pasageri pentru perioada următoare se desfășoară în condiții de iarnă.

Potrivit CFR, pe rază Sucursalelor din S-E țării s-a instituit Comandamentul de iarnă și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul. În zonele afectate au fost retrase automotoarele și introduse locomotive diesel prevăzute cu pluguri pentru deszăpezire.

De joi de la ora 23.00 și până vineri la ora 15.00, 15 județe și Capitală vor fi sub cod portocaliu de ninsoare abundență, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută.