Politistul din Vaslui care a impuscat mortal un tanar de 26 de ani, dupa ce arma i s-ar fi descarcat accidental, este cercetat pentru ucidere din culpa, dupa ce procurorii au decis schimbarea incadrarii juridice in cazul sau, relateaza News.ro.

Potrivit Politiei Romane, in cazul politistului a fost schimbata incadrarea juridica, din omor in ucidere din culpa.

Politistul a fost eliberat din functie pana la finalizarea cercetarilor.

Un barbat de 26 de ani din Vaslui a murit, joi, dupa ce a fost impuscat in cap de agentul de politie de la Rutiera care il urmarea, incercand sa-l opreasca dupa ce l-a prins conducand fara permis. Politia Romana spunea ca arma agentului s-a descarcat accidental.

Barbatul a fost dus in stare grava la Spitalul Judetean, unde a decedat la scurt timp.

Conform Politiei Romane, in zona industriala a municipiului Vaslui, un agent de politie din cadrul Biroului Rutier l-a urmarit pe tanar, suspectat de comiterea unei infractiuni in trafic, incercand sa-l opreasca prin somare verbala si foc in plan vertical. Arma politistului s-a descarcat, insa, accidental, atunci cand s-a incercat imobilizarea barbatului, ranindu-l la cap, afirmau reprezentantii Politiei Romane.

Barbatul era din comuna vasluiana Puscasi, fiind cercetat in mai multe dosare, pentru diverse infractiuni comise in trafic.

Astfel, pe 24 august 2016 si pe 24 decembrie 2016, el a refuzat sa ii fie recoltate probe biologice, fiind trimis in judecata pentru aceste fapte pe 11 martie 2017. De asemenea, pe 12 octombrie 2017, a provocat un accident rutier fara victime, intocmindu-se dosar penal pentru conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.

Politistii au stabilit ca joi, inainte de incident, el se afla la volanul unui autoturism fara a avea permis de conducere.

Cazul de joi este cercetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.