CFR Infrastructura spune ca a redeschis, incepand cu ora 12.00, firul II pe distanta Brazi - Ploiesti Vest - Buda pentru circulatia cu locomotive Diesel a trenurilor. Circulatia a fost complet inchisa incepand cu ora 7.20, dupa ce o pasarela a companiei de utilitati Veolia s-a prabusit peste linii, nu departe de Gara Ploiesti Vest. CFR mai spune ca la ora 12.40 s-a reluat circulatia cu locomotive Diesel si pe firul II Ploiesti Vest - Ploiesti Sud si pe liniile 3-4-5 din statia Ploiesti Vest. Pasarela cazuta face parte din reteaua de distributie a agentului termic operata de Veolia.

Liniile de cale ferata din zona garii Ploiesti VestFoto: Hotnews

"CFR SA a redeschis incepand cu ora 12.00 firul II pe distanta Brazi - Ploiesti Vest - Buda pentru circulatia cu locomotive Diesel a trenurilor. Mentionam faptul ca, locomotivele Diesel vor fi atasate la trenurile inscrise in circulatie de catre operatorii de transport feroviar.

Mentionam faptul ca, in statia CF Ploiesti Vest echipele feroviare au finalizat pe firul II operatiunile de debitare si inlaturare a elementelor metalice desprinse din componenta pasarelei, in prezent se actioneaza pe firul I pentru scoaterea partilor deja taiate din pasarela, dupa care personalul de la SC Electrificare va interveni pentru reparatii la instalatiile de alimentare cu energie electrica", spune compania.

Trenurile dinspre Ardeal au acumulat si intarzieri mai mari de patru ore. De exemplu trenul IR 1742 care a plecat ieri la ora 16.40 din Satu Mare s stationat peste patru ore in Floresti-Prahova si Buda.

IR 473 de la Budapesta a stationat peste 80 de minute in statiile Campina, Buda si Ploiesti Vest, iar in momentul publicarii acestui articol stationeaza la Brazi, de unde a plecat la 12.57.