Cinci persoane au ajuns in ultimele zile la Spitalul 'Sf. Spiridon' din Iasi, dupa ce au fost gasite in stare de hipotermie din cauza temperaturilor scazute inregistrate, a informat marti coordonatorul UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoiesu, citata de Agerpres. Potrivit acesteia, in trei dintre cazuri este vorba despre persoane fara adapost.

Coordonatorul UPU-SMURD Iasi a declarat ca in cursul diminetii de marti un barbat in varsta de 59 de ani, din satul Cauesti, comuna Scheia, a fost adus la spital de un echipaj de ambulanta, dupa ce a fost gasit in stare de hipotermie severa.

"Pacientul are o temperatura centrala de 30,5 grade, prezinta degeraturi de gradul III vechi, bilateral. S-a intervenit in sala la chirurgie plastica. El prezinta si o luxatie scapulo- humerala stanga mai veche", a spus Cimpoiesu, adaugand ca, in ultimele zile, personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului 'Sf. Spiridon' a acordat ingrijiri medicale si altor patru persoane aduse in hipotermie severa. Cei patru aveau in momentul aducerii lor la spital temperaturi corporale cuprinse intre 24,3 si 34 de grade Celsius. Cu totii sunt din Iasi, trei dintre acestia provenind din randul celor considerati a fi cazuri sociale.