Comunitatea Waze Romania ii raspunde Gabrielei Firea: Am semnat deja un parteneriat cu Primaria Capitalei. Ne delimitam ferm fata de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 6 mai 2016, 10:24 Actualitate | Esenţial

Waze - Trafic in Bucuresti
Foto: Twitter @WazeTrafficBUH
Comunitatea Waze Romania informeaza, dupa ce candidata PSD la primaria Capitalei a propus ca solutie pentru traficul infernal din Bucuresti un nou soft care sa prelucreze datele din softul aplicatiei de trafic Waze, ca la ora actuala au un parteneriat incheiat cu Primaria Capitalei. "Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei", arata coordonatorul Comunitatii Waze Romania, adaugand ca echipa sa sanctioneaza si de delimiteaza "de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral".

UPDATE
Candidata PSD la Primaria Capitalei Gabriela Firea sustine in continuare propunerea facuta: Waze este un proiect care apartine Google. Comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze

"Mentionam ca echipa noastra a semnat deja un parteneriat cu Primaria Capitalei, aceasta informatie fiind publica si prezentata pe larg in mai multe materiale aparute atat la televiziunile de stiri cat si in mediul online", arata Paul Dorneanu, coordonatorul Comunitatii Waze Romania, intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul waze.ro.

"Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei", arata Comunitatea Waze Romania adaugand: "sanctionam si ne delimitam ferm fata de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral, asa cum consideram ca s-a intamplat in cazul de fata."

Potrivit Comunitatii Waze Romania, "daca doamna Gabriela Firea ar fi dorit in mod real sa realizeze un parteneriat cu echipa noastra, am fi fost anuntati inainte ca acest plan sa apara in spatiul public si astfel am fi putut-o informa ca parteneriatul pe care aceasta il propune pentru viitor exista deja in prezent."

Comunicatul de presa precizeaza ca waze.ro (site-ul Comunitatii Waze Romania) nu reprezinta in mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc.

Paul Dorneanu a explicat pentru HotNews.ro ca el este, in mod oficial, coordonatorul Comunitatii Waze pe Romania, fiind autorizat de catre compania Waze Google sa poarte discutii cu institutiile statului: "Eu m-am ocupat de foarte multi ani de Waze pe Romania si am coordonat de la editori, utilizatori si asa mai departe si acum ma ocup si de partea media, grupul de pe Facebook , site si asa mai departe. Sunt autorizat (de catre compania Waze Google  - n.red.) sa port discutii. Eu angajez in discutii institutiile, trusturile de presa, si alte parteneriate in curs de implementare, nu doar cu Primaria Capitalei, Serviciul de Urgenta, trusturi private de media ca parteneri".

"Incepand de anul trecut am deschis discutii cu reprezentanti ai Primariei, Administratiei Strazilor. S-a intamplat ce s-a intamplat cu Oprescu, asta a incetinit tot procesul, dupa care am la urmatorul primar interimar, Stefanel Marin. Am avut o discutie si cu el si a fost de acord sa dam drumul la acest parteneriat. Iediat dupa ce am vorbit cu dansul s-a intamplat tragedia din Colectiv si a cazut asa intr-un con de umbra acest parteneriat. Am reluat discutiile cu noul primar interimar Razvan Sava, dupa care am inceput sa vorbim cu diversi oameni din cadrul Primariei, de la Comisia Tehnica de Circulatie, schematizare trafic, inclusiv cu Alin Vieru care este director la Administratia Strazilor", a explicat Paul Dorneanu.

Reprezentantul Comunitatii Waze Romania a precizat ca parteneriatul este in vigoare: "Putem spune ca deja incepem sa il implementam. Unul dintre lucrurile care s-a vrut de catre reprezentantii Primariei a fost ca ei sa aiba acces la o harta cu gropile din Bucuresti, si asta s-a intamplat aproape cu o luna de zile in urma."

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei, a anuntat joi ca vrea ca Primaria Capitalei sa se conecteze la programul aplicatiei Waze Connected Citizens si sa faca un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze. Firea spune intr-un comunicat de presa ca datele rezultate din functionarea noului soft ar trebui folosite pentru optimizarea timpilor de asteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficienta a mijloacelor de transport in comun.

 • Redam integral comunicatul de presa facut public de Comunitatea Waze Romania
"Comunitatea Waze Romania doreste sa clarifice situatia acordului de parteneriat semnat intre echipa noastra si Primaria Capitalei, in urma declaratiilor aparute astazi, 5 mai, ale doamnei Gabriela Firea.

Declaratiile doamnei Gabriela Firea vizau planurile acesteia din momentul in care va deveni Primar General, mentionand ca primul pas pe care il va face pentru descongestionarea traficului va fi acela ca Primaria Capitalei sa adere la programul global Waze Connected Citizens.

Mentionam ca echipa noastra a semnat deja un parteneriat cu Primaria Capitalei, aceasta informatie fiind publica si prezentata pe larg in mai multe materiale aparute atat la televiziunile de stiri cat si in mediul online.

Consideram ca afirmatiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publica in eroare si de a se arunca o umbra de neincredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentantii Primariei Capitalei.

De asemenea, sanctionam si ne delimitam ferm fata de orice incercare de folosire a numelui nostru in scop electoral, asa cum consideram ca s-a intamplat in cazul de fata.

Consideram ca daca doamna Gabriela Firea ar fi dorit in mod real sa realizeze un parteneriat cu echipa noastra, am fi fost anuntati inainte ca acest plan sa apara in spatiul public si astfel am fi putut-o informa ca parteneriatul pe care aceasta il propune pentru viitor exista deja in prezent.

Paul Dorneanu,
Coordonator Comunitatea Waze Romania

Nota: waze.ro (site-ul Comunitatii Waze Romania) nu reprezinta in mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc."


Citeste mai multe despre   
[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

10940 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  WAZE - o dati in judecata pe Firea ??? (Vineri, 6 mai 2016, 10:37)

  andreesanu [utilizator]

  Pentru ca si-a indus in eruare alegatorii Firea ar trebui sa iasa in presa-media cu o explicatie la ora de max audienta !
  Waze nu se uita tot bucuresteanul pe HOTNEWS !!,ma tem ca ai dat comunicatul doar de complezenta !!!
 • +2 (2 voturi)    
  Ha! (Vineri, 6 mai 2016, 10:44)

  Heruvim [utilizator]

  Ce inceput lamentabil de campanie.
 • +3 (3 voturi)    
  PSD face ca Hitler (Vineri, 6 mai 2016, 10:44)

  BobMuller [utilizator]

  Hitler si-a asumat meritele pentru constructia de autostrazi in Germania, desi planurile pentru ele existau din 1920.

  La fel si PSD, isi asuma meritele pentru lucruri care s-au facut deja, asta arata lipsa totala de constiinta a pesedeilor.
 • +6 (6 voturi)    
  Era de asteptat (Vineri, 6 mai 2016, 10:59)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  De la o politruca, antenista, PSDista, la ce te poti astepta decat la promisiuni false, incompetenta si necunoasterea situatiei!

  Deschideti ochii si votati cu cap-Nicusor Dan sau pe altul, atat cinstit cat si informat si realist.
 • +3 (3 voturi)    
  Fii rea (Vineri, 6 mai 2016, 11:00)

  brifcor [utilizator]

  Lasa-ti-o pe Firea primareasa.
  Drumul spre Rahova/Jilva trece prin primaria generala...
 • +5 (5 voturi)    
  solutia la trafic (Vineri, 6 mai 2016, 11:08)

  Bogdan31415 [anonim]

  este Banda Unica RATB.

  Asa cum a aflat tot vestul. Noi inca suntem in anii 70.

  fb.com/speedupb
 • -5 (7 voturi)    
  Poftim (Vineri, 6 mai 2016, 11:19)

  CristinaAdina [anonim]

  Deci Google oare ce parere are ca Waze Romania (o comunitate independenta) face declaratii in numele Waze?
 • -5 (7 voturi)    
  Poftim (Vineri, 6 mai 2016, 11:19)

  CristinaAdina [anonim]

  Deci Google oare ce parere are ca Waze Romania (o comunitate independenta) face declaratii in numele Waze?
 • +4 (4 voturi)    
  Tzatza Firea (Vineri, 6 mai 2016, 11:31)

  Carcotash [utilizator]

  Acum ca ati dat in fapt ca pupincurista Firea incearca si ea sa iasa in fata cu ceva, v-ati lins pe bot de orice viitoare colaborare.
  Fiind o dobitoaca razbunatoare (dar votata de boii si vacile PSD, prosti dar multi) va dati seama ca Waze va fi trecut la "greaua mosternire" de care trebuie sa scapam!
  Macar Waze va rezista prin noi, cei care il facem functional si efficient - pana nu ne taie Firea internetul.
  Pe de alta parte, demersul vostru este inutil: cei care au auzit si stiu de Waze nu voteaza Firea. Si nici cei care stiu sa citeasca si au putina judecata...
 • +1 (3 voturi)    
  Sunt autorizat sa port discutii... (Vineri, 6 mai 2016, 11:58)

  strutul [utilizator]

  ...dar nu reprezint.
  Se poate o clarificare?
 • -3 (3 voturi)    
  Sunt autorizat sa port discutii... (Vineri, 6 mai 2016, 11:58)

  strutul [utilizator]

  ...dar nu reprezint.
  Se poate o clarificare?
 • +4 (4 voturi)    
  WAZE (Vineri, 6 mai 2016, 12:04)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  La ce sa te astepti de la o mahalagioaica? Deja a furat startul, urmeza: voturi, deturnari de fonduri, aruncarea pisicii, graviditate, nasterea, concediul pentru crestera copilului, sfarsitul mandatului, si gata!
 • -2 (4 voturi)    
  nota (Vineri, 6 mai 2016, 12:06)

  codinm [utilizator]

  Notă: waze.ro (site-ul Comunității Waze România) nu reprezintă în mod oficial compania Waze Mobile Ltd., respectiv Google Inc.
 • +5 (5 voturi)    
  Poate un pic mai cizelata...de fapt la fel (Vineri, 6 mai 2016, 12:13)

  Alex1512 [utilizator]

  Firea pentru noi este Ponta 2
 • +3 (3 voturi)    
  Firea a început șantajul. (Vineri, 6 mai 2016, 12:18)

  asavreau [utilizator]

  Nici nu a ajuns primăriță și a început șantajul.Firea are nevoie de bani pentru campania electorală și a început șantajul la firme care lucrează cu Primăria Capitalei.Tipic PSD.Și împușcă doi iepuri.Odată află date confidențiale și obține bani pentru cumpărat voturi.Cred-că este corect să spui în campania electorală ce vei face,nu cu cine vei face.Când spui cu cine este clar hoție.
 • +4 (4 voturi)    
  ! (Vineri, 6 mai 2016, 12:21)

  Nuzic [utilizator]

  Firea-i tu sa fii...
 • -8 (10 voturi)    
  Nota din comunicat face toti banii... (Vineri, 6 mai 2016, 13:00)

  adi_69 [utilizator]

  Adica nu reprezentam official, dar ne bagam singuri in seama. Raspunsul lui Firea, care nu e vreo desteapta, dar aici are dreptate: http://www.dcnews.ro/gabriela-firea-raspunde-unui-reprezentant-al-comunita-ii-waze_504800.html
 • +4 (4 voturi)    
  Tipic psd (Vineri, 6 mai 2016, 13:11)

  Canache [utilizator]

  Se mira cineva ?
  Firea cred ca habar n'are ce cauta acolo; asteapta ordine.
 • +9 (9 voturi)    
  Waze greseste (Vineri, 6 mai 2016, 13:14)

  tropotaru [utilizator]

  pentru ca, mai intai, Firea a incercat sa utilizeze puternica aplicatie informatica Solitaire, impreuna cu un soft complementar de prelucrare a datelor care urma sa fie achizitionat in regim de urgenta, fara licitatie si fara caiet de sarcini, rezultatul fiind optimizarea traficului prin aranjarea vehiculelor in coloana, in mod perfect ordonat, asemanator cartilor de joc.

  Posibilitatile informatice fiind limitate, softul putand alinia la semafor numai 54 de vehicule (si doua limuzine) si numai daca se incadrau intr-una din cele 4 culori permise de aplicatie, a fost necesara trecerea la un grad de complexitate superior, pe 64 de biti, si la o procesare a datelor in timp real, astfel ca a fost identificat Waze, dar ca a doua optiune, prima fiind Solitaire.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică