Gabriela Firea, candidatul PSD la Primaria Capitalei, vrea ca Primaria Capitalei sa se conecteze la programul aplicatiei Waze Connected Citizens si sa faca un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze.

Firea spune intr-un comunicat de presa ca datele rezultate din functionarea noului soft ar trebui folosite pentru optimizarea timpilor de așteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun.

"In calitate de primar general, pe lista mea de priorități se va regăsi descongestionarea traficului prin managementul inteligent al semaforizării, îmbunătățirea drumurilor și aducerea transportului în comun la standarde europene, astfel încât să devină o alternativă viabilă la folosirea autoturismelor. Primul pas îl vom face intrând în programul global Waze Connected Citizens care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje. Mii de utilizatori raportează în mod constant despre trafic, pericole, condițiile drumurilor și vreme. Aceste date sunt preluate direct de la oamenii care conduc zi de zi și sunt agregate și analizate de Waze, și pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de așteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun. Este nevoie doar de prelucrarea acestor date cu ajutorul unui soft dedicat, care poate fi realizat pe plan local, date fiind resursele consistente pe care le avem în acest domeniu", spune Gabriela Firea in comunicatul citat.