Directorul SRI, George Maior, a declarat luni ca exista "o oarecare tensiune", care este creativa, intre ofiterii de informatii si beneficiarii analizelor SRI din zona politica, scrie Agerpres.

"Intotdeauna este loc de mai eficient, dar vreau sa spun ca, din perspectiva noastra, nu suntem perfecti, am facut si noi greseli, am pierdut poate momente importante cand puteam sa transmitem mai in viteza informatia, deci nu este doar o vina de-o parte sau de alta. Per ansamblu, eu cred ca de multe ori am ajutat mult la luarea unor decizii politice, diplomatice, economice, geo-strategice, militare, chiar bune pentru statul roman. Intotdeauna va exista o anumita reticenta a beneficiarilor de a folosi informatia pentru ca beneficiarul se gandeste, deci omul politic, omul guvernamental, si la interesele guvernamentale si uneori o informatie negativa ar putea, sa spunem, sa distruga un anumit proiect. Noi credem ca ea ar trebui luata in considerare pentru ca acel proiect ar fi prost, dar unii gandesc altfel. Pe de alta parte si din perspectiva ofiterilor de informatii exista o frustrare cateodata ca informatia pe care o transmit nu are utilitate pentru beneficiar si de aici o oarecare tensiune", a spus Maior intr-un interviu pentru Adevarul.ro, intrebat daca beneficiarii din zona politica au folosit eficient informatiile serviciului.

El a adaugat ca uneori aceasta tensiune este creativa si duce la ceva bun, daca se discuta intre cele doua parti, ceea ce el, in calitate de director, incearca sa faca.

"Transmitem o analiza la un ministru, vad ca poate nu se inteleg anumite lucruri, pun mana pe telefon, discut cu domnia sa si pana la urma se ajunge la un fel de armonizare. Eu zic ca suntem pe calea cea buna din acest punct de vedere", a precizat directorul SRI.

El a mentionat ca exista factori de decizie care ii cer lamuriri suplimentare, pentru ca SRI nu este unic depozitar al informatiei, iar ministerele au si ele propriile resurse de informatii stiind ce se intampla pe domeniul lor poate uneori mai bine decat SRI.