Ministerul Educatiei Nationale anunta ca subiectele de la examenul de Limba si literatura romana pe care absolventii claselor a VIII-a l-au sustinut in urma cu o saptamana "au fost realizate in concordanta cu programa scolara parcursa de elevi si cu prevederile metodologiei de examen". Subiectele au avut un nivel de abordare mediu, iar baremul precizeaza inca de la inceput ca "se puncteaza oricare alte formulari/modalitati de rezolvare corecta a cerintelor", precizeaza MEN intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) precizeaza intr-un comunicat remis HotNews.ro ca "subiectele la proba de Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale, sesiunea iunie 2014, au fost realizate in concordanta cu programa scolara parcursa de elevi si cu prevederile metodologiei de examen". "De asemenea, subiectele au avut un nivel de abordare mediu, asa cum a demonstrat-o procentul ridicat de elevi care au obtinut medii peste 5 (73,1%)", noteaza Ministerul.

"In plus, pe langa pregatirea constanta de la clasa, sustinuta de cadrele didactice, MEN a oferit elevilor modele de subiecte similare cu acelea pe care le-au avut de rezolvat, inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro", precizeaza Ministerul Educatiei.

Ministerul informeaza ca "prin simularile nationale, la care au participat toti elevii de clasa a VIII-a, MEN a avut ca obiectiv familiarizarea acestora cu situatia de examen".

"Ca o mentiune speciala, sublinem ca in barem (...) este precizat inca de la inceput: 'Se puncteaza oricare alte formulari/modalitati de rezolvare corecta a cerintelor.' Cu alte cuvinte, baremul a permis corectorilor sa puncteze elevii pentru orice descriere corecta, in tema, a subiectelor tratate", precizeaza MEN.

Citeste si: