Un elev din Bucuresti a fost eliminat astazi, 23 iunie, din examenul de Limba si literatura romana pe care l-au sustinut absolventii claselor a VIII-a in cadrul Evaluarii Nationale 2014, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Potrivit acestuia, la nivelul Capitalei examenul s-a desfasurat “in conditii de normalitate si conform metodologiei”.

Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), a declarat pentru HotNews.ro ca “s-au respectat ad litteram precizarile legale si metodologia de organizare a Evaluarii Nationale. Putem caracteriza proba de astazi a Evaluarii Nationale ca un demers care s-a desfasurat in conditii de normalitate din toate punctele de vedere si conform asteptarilor”.

Purtatorul de cuvant al ISMB nu a oferit detalii despre cazul elevului din Bucuresti eliminat din examen si a precizat ca au fost prezenti la aceasta proba 11.600 de absolventi de clasa a VIII-a.

Si anul trecut, si in urma cu doi ani de la acest examen a fost dat afara cate un elev, in ambele cazuri fiind vorba despre incercarea de a folosi telefonul mobil pentru a copia (Sursa).

Amintim ca elevii care intra in sala de examen cu copiute sau cu telefoane mobile primesc nota 1 la proba respectiva, indiferent daca au copiat sau nu. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale 2014, intrarea in examen cu materiale ajutatoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de frauda atrag eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

13 iunieIncheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 - 18 iunieInscrierea la Evaluarea Nationala

23 iunieLimba si literatura romana - proba scrisa

24 iunieLimba si literatura materna - proba scrisa

25 iunieMatematica - proba scrisa

27 iunieAfisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

27 iunieDepunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

28 iunie - 30 iunieRezolvarea contestatiilor

1 iulieAfisarea rezultatelor finale dupa contestatii

La nivel national, 166.617 absolventi de clasa a VIII-a s-au inscris la examenele Evaluarii Nationale 2014, care au inceput astazi cu proba scrisa la Limba si literatura romana. Examenul a inceput la ora 9:00 si a durat 2 ore. Acesta este primul an in care notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala vor avea o pondere de 75% in media de admitere la liceu si al treilea an in care proba se desfasoara in sali unde sunt montate camere video, ca la Bacalaureat.

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular au dreptul sa sustina Evaluarea Nationala fara taxa. Fiecare examen din cadrul evaluarii nationale are o limita de timp de 120 de minute.

Citeste si: