Modelele de subiecte si baremele aferente pentru examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2014 au fost publicate de catre Ministerul Educatiei. Elevii de clasa a VIII-a pot descarca din cadrul articolului modelele de subiecte pentru examenele de Limba si literatura romana, Limba si literatura materna si Matematica. Simularile acestor probe vor incepe in data de 18 februarie, iar examenul de Evaluare Nationala 2014 debuteaza pe 23 iunie, cu examenul scris de Limba si literatura romana.

Modele de Subiecte - Evaluarea Nationala 2014Foto: edu.ro
  • Initial despre acest subiect a scris Adevarul

Descarca de mai jos modelele de subiecte si baremele aferente:

Limba si literatura romana - Modele de Subiecte

Limba si literatura romana - Barem

Matematica - Modele de Subiecte

Matematica - Barem

Limba si literatura germana materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura germana materna - Barem

Limba si literatura italiana materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura italiana materna - Barem

Limba si literatura maghiara materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura maghiara materna - Barem

Limba si literatura rromani materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura rromani materna - Barem

Limba si literatura sarba materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura sarba materna - Barem

Limba si literatura slovaca materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura slovaca materna - Barem

Limba si literatura ucraineana materna - Modele de Subiecte

Limba si literatura ucraineana materna - Barem

Examenele Evaluarii Nationale 2014 vor incepe in 23 iunie, cu proba scrisa la Limba si literatura romana, iar pe 1 iulie vor fi afisate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video si anul acesta, iar camerele vor fi instalate si in salile in care se descarca subiectele, precum si in salile in care se evalueaza lucrarile scrise.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

13 iunieIncheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 - 18 iunieInscrierea la Evaluarea Nationala

23 iunieLimba si literatura romana - proba scrisa

24 iunieLimba si literatura materna - proba scrisa

25 iunieMatematica - proba scrisa

27 iunieAfisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

27 iunieDepunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

28 iunie - 30 iunieRezolvarea contestatiilor

1 iulieAfisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Calendarul simularilor de Evaluare Nationala 2014

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine simulari ale examenelor de Evaluare Nationala in zilele de 18, 19 si 20 februarie, a anuntat la inceputul lunii Ministerul Educatiei. Rezultatele obtinute de elevi la aceasta simulare nu se consemneaza in catalog. In vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, precizeaza Ministerul.

Disciplinele la care se organizeaza simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a, in anul scolar 2013 - 2014, sunt:

  • Limba si literatura romana - 18 februarie
  • Limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna - 19 februarie
  • Matematica - 20 februarie

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie

Modificare importanta anul acesta scolar: Evaluarea Nationala va avea o pondere crescuta, de 75%, in media de admitere la liceu

Se schimba formula de calcul a mediei de admitere la liceu, a anuntat in septembrie anul trecut ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Incepand din acest an, in admiterea la liceu - media de la Evaluarea Nationala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proportie de 25%. Decizia a fost luata in urma rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2013, care "au relevat diferente notabile intre mediile, mai mari, obtinute de elevi in scoala, pe parcursul gimnaziului, si mediile, mai mici, obtinute de acestia la Evaluarea Nationala", a informat Ministerul intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Regandirea formulei de calcul a mediei de admitere la liceu este una dintre cele mai importante modificari pe care elevii le vor resimti in anul scolar 2013-2014. Pana acum, media de admitere la liceu era media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a.

Citeste si: