Ministerul Educatiei a publicat o serie de teste suplimentare de pregatire la Matematica pentru elevi, in vederea sustinerii Evaluarii Nationale 2014. Pe langa modelele de subiecte la toate disciplinele de examen, elevii de clasa a VIII-a au la dispozitie si 5 teste suplimentare de pregatire la Matematica, care sunt insotite de baremele de rezolvare a acestora. Masura vine dupa ce 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluarii Nationale au reusit sa ia note peste 5 la simularea examenului de Matematica.

Teste de pregatire la MatematicaFoto: edu.ro

UPDATE Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca testele au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) si ca sunt in conformitate cu modelele de subiecte publicate inca din luna octombrie 2013 pe edu.ro in vederea pregatirii elevilor de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Nationala.

"In urma analizarii rezultatelor obtinute la simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a, proba scrisa la Matematica, precum si la solicitarea elevilor, parintilor, profesorilor, Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/ cinci teste suplimentare de pregatire pentru examenul final", informeaza MEN.

Descarca de mai jos Testele suplimentare de pregatire la Matematica si Baremele aferente

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 1

Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 2

Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 3

Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 4

Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 5

Baremul de corectare

Publicarea acestor teste de pregatire suplimentare la Matematica vine dupa ce doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea Evaluarii Nationale 2014 au luat note peste 5 la Matematica. Spre deosebire, la simularea examenului de Limba romana 66,95% dintre elevi au luat note de trecere. La afisarea rezultatelor simularilor, Ministerul Educatiei Nationale avertiza ca notele obtinute la Matematica "indica un nivel scazut de pregatire a elevilor, in conditiile in care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricarei evaluare de masa".

La examenul de Evaluare Nationala de anul trecut, 75,89% dintre absolventii de gimnaziu au luat note peste 5. Numerosi profesori si parinti au spus atunci ca subiectele au fost foarte usoare in comparatie cu alti ani.

Incepand din acest an, in admiterea la liceu - media de la Evaluarea Nationala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proportie de 25%. Decizia a fost luata in urma rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2013, care "au relevat diferente notabile intre mediile, mai mari, obtinute de elevi in scoala, pe parcursul gimnaziului, si mediile, mai mici, obtinute de acestia la Evaluarea Nationala", a explicat Ministerul Educatiei.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

13 iunieIncheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

16 - 18 iunieInscrierea la Evaluarea Nationala

23 iunieLimba si literatura romana - proba scrisa

24 iunieLimba si literatura materna - proba scrisa

25 iunieMatematica - proba scrisa

27 iunieAfisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

27 iunieDepunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

28 iunie - 30 iunieRezolvarea contestatiilor

1 iulieAfisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Citeste si: