Teste suplimentare de pregatire la Matematica pentru elevii care vor sustine Evaluarea Nationala 2014 - publicate de Ministerul Educatiei

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Marţi, 25 martie 2014, 11:08 Actualitate | Esenţial


Teste de pregatire la Matematica
Foto: edu.ro
Ministerul Educatiei a publicat o serie de teste suplimentare de pregatire la Matematica pentru elevi, in vederea sustinerii Evaluarii Nationale 2014. Pe langa modelele de subiecte la toate disciplinele de examen, elevii de clasa a VIII-a au la dispozitie si 5 teste suplimentare de pregatire la Matematica, care sunt insotite de baremele de rezolvare a acestora. Masura vine dupa ce 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea Evaluarii Nationale au reusit sa ia note peste 5 la simularea examenului de Matematica.  

UPDATE Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca testele au fost elaborate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) si ca sunt in conformitate cu modelele de subiecte publicate inca din luna octombrie 2013 pe edu.ro in vederea pregatirii elevilor de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Nationala.

"In urma analizarii rezultatelor obtinute la simularea Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a, proba scrisa la Matematica, precum si la solicitarea elevilor, parintilor, profesorilor, Ministerul Educatiei Nationale a publicat pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/evaluarenationala/modeledesubiecte/ cinci teste suplimentare de pregatire pentru examenul final", informeaza MEN.

Descarca de mai jos Testele suplimentare de pregatire la Matematica si Baremele aferente

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 1

Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 2
Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 3
Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 4
Baremul de corectare

Test de pregatire la Matematica pentru Evaluarea Nationala 2014 - 5
Baremul de corectare

Publicarea acestor teste de pregatire suplimentare la Matematica vine dupa ce doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a care au sustinut simularea Evaluarii Nationale 2014 au luat note peste 5 la Matematica. Spre deosebire, la simularea examenului de Limba romana 66,95% dintre elevi au luat note de trecere. La afisarea rezultatelor simularilor, Ministerul Educatiei Nationale avertiza ca notele obtinute la Matematica "indica un nivel scazut de pregatire a elevilor, in conditiile in care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricarei evaluare de masa".

La examenul de Evaluare Nationala de anul trecut, 75,89% dintre absolventii de gimnaziu au luat note peste 5. Numerosi profesori si parinti au spus atunci ca subiectele au fost foarte usoare in comparatie cu alti ani.

Incepand din acest an, in admiterea la liceu - media de la Evaluarea Nationala va avea o pondere de 75% (fata de 50% cat a fost pana acum), iar media generala de absolvire a gimnaziului va fi in proportie de 25%. Decizia a fost luata in urma rezultatelor de la Evaluarea Nationala 2013, care "au relevat diferente notabile intre mediile, mai mari, obtinute de elevi in scoala, pe parcursul gimnaziului, si mediile, mai mici, obtinute de acestia la Evaluarea Nationala", a explicat Ministerul Educatiei.

Calendar Evaluarea Nationala 2014

13 iunie                  Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
16 - 18 iunie           Inscrierea la Evaluarea Nationala
23 iunie                  Limba si literatura romana - proba scrisa
24 iunie                  Limba si literatura materna - proba scrisa
25 iunie                  Matematica - proba scrisa
27 iunie                  Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)
27 iunie                  Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)
28 iunie - 30 iunie  Rezolvarea contestatiilor
1 iulie                     Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

136188 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    :) (Marţi, 25 martie 2014, 11:51)

    Marian G. [utilizator]

    Lejere. Se ia un 8 cu ochii inchisi.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by