Fostul deputat Mihail Boldea a respins marti, la Curtea de Apel Iasi, informatiile potrivit carora ca ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Aghenitei, spunandu-i judecatorului ca nu s-ar uita la o femeie de 58 de ani, chiar daca este procuror DNA, si adaugand ca "alta era treaba daca aceasta ar fi avut 25 de ani", relateaza Mediafax.

"Domnule judecator, eu sunt barbat, dumneavoastra sunteti barbat, credeti ca m-as uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar daca este procuroare DNA? Daca ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se intampla. Eu mi-am luat secretara batrana tocmai pentru a nu se inventa povesti pe seama noastra. Femeia asta doar mi-a luat declaratii. Se spune ca m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut in arest. Credeti ca eu ma duc cu escorta in birou sa fac prostii?", a afirmat fostul deputat Mihail Boldea, in fata unuia dintre judecatorii Curtii de Apel Iasi.

Mihail Boldea a declarat marti, in fata magistratilor ieseni, la termenul procesului in care este judecat la Curtea de Apel Iasi, ca informatiile referitoare la o relatie sentimentala cu procuroarea Mihaela Aghenitei nu sunt adevarate, el precizand ca a cunoscut-o pe aceasta in perioada cat s-a aflat in arest.

Avocatul sau, Alexandru Chiciu, a precizat ulterior presei ca povestea cu relatia sentimentala este o inscenare, pentru discreditarea clientului sau.

"Imprejurarea ca DIICOT furnizeaza informatii fix inaintea acestui termen de judecata, in care domnul Boldea urma sa dea declaratii despre activitatea sa asa-zis infractionala, creeaza mari semne de intrebare", a declarat aocatul Alexandru Chiciu.

La termenul de marti de la Curtea de Apel Iasi, Mihai Boldea a cerut judecatorului sa grabeasca procesul, intrucat nu mai suporta regimul de detentie.

Totodata, el a spus ca s-a saturat sa tot vina in sala de judecata ca sa afle ca nu sunt indeplinite procedurile, intrucat alte persoane judecate in acelasi dosar nu pot fi aduse la Iasi.

Boldea a acuzat conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care nu ar fi adus la Iasi un alt inculpat, intrucat acesta ar fi implicat si intr-un alt dosar.

"De regula, se spune ca noi, avocatii, tergiversam dosarele. In aceasta situatie este exact invers, cerem sa fim audiati, sa prezentam probele si sa ne judecam", a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Aghenitei, in timpul unei anchete in care era martor denuntator, iar magistratul "s-a indragostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galati in medie de zece ori pe luna, timp de sapte luni.

Procuroarea Mihaela Aghenitei, de la Parchetul Tribunalului Braila, care a fost detasata temporar la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Galati si a trimis in judecata doua persoane pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denuntator, este urmarita penal pentru favorizarea infractorului. Inceperea urmaririi penale a fost dispusa in 22 martie de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati.