Opt trenuri de calatori au fost anulate si mai multe garnituri care circula in jumatatea de sud a tarii au intarzieri din cauza unor probleme tehnice aparute la materialul rulant si la infrastructura feroviara ca urmare a temperaturilor foarte scazute, a anuntat, vineri, compania CFR SA, transmite Mediafax.

Potrivit Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, traficul feroviar se desfasoara in conditii de iarna, din cauza temperaturilor foarte scazute inregistrate la nivel national.

Astfel, unele trenuri care circula in jumatatea de sud a tarii ajung la destinatie cu intarziere, iar opt trenuri de calatori care circulau pe rutele Bucuresti Obor - Fetesti, Targoviste - Pietrosita, Targoviste - Fieni, Targoviste - Bucuresti Nord, Bucuresti Nord - Fieni, Ploiesti Sud - Urziceni si retur au fost anulate din cauza unor probleme tehnice aparute la materialul rulant si la infrastructura feroviara.

De asemenea, trenurile de calatori de pe relatia Peris - Crivina au stationat intre orele 6.45 si 7.45, din cauza defectarii locomotivei trenului IC 551, care circula pe ruta Bucuresti - Suceava.

"Traficul feroviar a fost reluat in conditii de siguranta incepand cu ora 08.00, dupa ce trenul IC 551 a fost retras in statia Crivina cu ajutorul locomotivei trenului IR 3001. Trenul IC 551 si-a reluat traficul cu o intarziere de 157 minute, iar trenul IR 3001 cu o intarziere de 115 minute. Celelalte garnituri care au stationat vor ajunge la destinatie cu intarzieri cuprinse intre 9 si 60 de minute", a precizat surca citata.

Din cauza temperaturilor scazute inregistrate la nivelul solului au fost semnalate defectiuni la linia de cale ferata pe anumite intervale de statii de pe raza regionalelor Brasov si Galati. Circulatia trenurilor se va desfasura pe un singur fir intre statiile Danes - Sighisoara, Feldioara - Apata, Medias - Atel, Blaj - Craciunel, Buzau Sud - Cilibia si Rosetti - Cilibia.

Echipele de interventie lucreaza pentru remedierea defectiunilor tehnice, astfel incat circulatia trenurilor sa fie reluata in conditii normale de trafic pe ambele fire de circulatie, a precizat compania CFR.

Informatii despre posibilele intarzierile ale unor trenuri pot fi obtinute de la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, precum si la numarul de telefon 021/9521.

Vremea va fi geroasa pana sambata, mai ales noaptea si dimineata, in cea mai mare parte a tarii. Meteorologii au anuntat ca noaptea si dimineata vor fi temperaturi de la minus 15 grade in nord-est, centru si sud la minus 26 de grade in estul Transilvaniei. In timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse intre minus 10 si zero grade.

Potrivit directorului Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, temperaturile vor reveni de sambata la normalele perioadei, iar de duminica este posibil sa ploua.