Directoarea Colegiului Gheorghe Șincai din Capitală, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării, a primit numai 35.900 de lei din finanțarea de bază de la Primăria Sectorului 4. Într-o postare pe Facebook, directoarea spune că suma reprezintă doar 8% din ce prevedea legea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Dacă doar C.N. Gh. Șincai este atât de (ne/sub)bugetat/finanțat pentru că n-am semnat acel contract de management administrativ financiar, atunci maimarii noștri au mințit acum câteva luni când trâmbițau că așa ceva nu se va întâmpla”, scrie Silvia Muşătoiu.

”Însă, dacă toate școlile din sectorul 4 sunt la fel (ne/sub)bugetate/finanțate, atunci devine și mai grav. Este complicitate la dosirea banilor stabiliți prin Hotărâre de Guvern. Ce instituții din țara asta or mai avea bugetul inițial cu sume doar pentru trimestrul al doilea?”, continuă aceasta.

Directoarea arată că banii pe care i-a dat primăria ar înseamna un cost standard per elev de 100 lei pe an/elev pentru cheltuielile materiale.

”Are dreptate Doamna Ministru, creativitatea devine esențială...dar nu la elevi. Îmi trebuie ceva creativitate să plătesc dintr-o singură linie bugetară (care nu e cea potrivită) și dintr-o sumă cât un purice: transportul elevilor la faza națională a olimpiadelor școlare (0 lei bugetat), furniturile de birou necesare examenului de bacalaureat (0 lei bugetat), materiale de curățenie (0 lei bugetat) sau pregătirea profesională (0 lei bugetat). Care cărți? Care obiecte de inventar, eventual material didactic? Care navetă a profesorilor (cea de anul trecut a rămas nefinanțată până în ziua de azi...)? Care arhivare? Care ”viziune”? Uite, acum înțeleg eu la ce se referă ”Educația ... unește”. A unit complicii îngropăciunii a ceea ce mai există în învățământ. Prin subfinanțare trebuie, pesemne, demonstrat că așa nu se mai poate, că nu merge, deci trebuie schimbată ”viziunea”", a mai scris directoarea.

Contactată de HotNews, Silvia Mușătoiu a spus că în acest moment costul standard per elev pentru Colegiul Gheorghe Șincai 442 lei/ elev/ an.

”Anul acesta bugetul de la primărie este de 35.900 de lei, bani pentru servicii. Suma aceasta reprezintă 8% din finanțarea de bază. Pentru Colegiul Gheorghe Șincai costul standard per elev este de 442 lei/ elev/ an. Avem 996 de copii în Șincai. Suma pentru cheltuielile materiale este de 420.000 de lei pentru anul acesta. Întrebarea este unde este restul bugetului pentru educație?”, a spus Silvia Mușătoiu.

Directoarea arată că din bugetul de la primărie banii nu-i ajung decât pentru o parte din servicii.

”Din cei 35.900 de lei probabil că mi-ar ajunge să fac un contact de dezinfecție/dezinfecție pe un an, să vină de 4 ori. Să angajez medic pentru medicina muncii, să cumpăr materiale reîncărcabile pentru xerox, imprimantă. Problema este că nu poți să faci nicio proiecție. Dacă eu vreau să pregătesc Bacalaureatul nu pot să cumpăr hârtie pentru copiatoare, etichete, plicuri, tot felul de consumabile, apă”, a mai spus Mușătoiu.

Directoarea a mai spus că pentru toate școlile din Sectorul 4 primăria a alocat 32 de milioane de lei, sumă defalcate din TVA pentru tot anul, dar până acum din acest buget au fost împărțite școlilor din Sectorul 4 până acum 18 milioane de lei.

CONSULTĂ AICI BUGETUL APROBAT DE PRIMĂRIA SECTORULUI 4 pentru C.N. Ghe. Șincai

HotNews a trimis o solicitare către Primăria Sectorului 4 pentru un punct de vedere cu privire la buget, însă până la ora publicării articolului nu am primit niciun răspuns.

Reamintim că directoarea Colegiului Gheorghe Şincai din Capitală era anul trecut acuzată de primărie şi de inspectorat că nu voia să semneze contractul administrati- financiar pe care fiecare director de şcoală ar trebui să-l semneze cu primarul, aşa cum prevede legea. Directoarea nu a semnat contractul cu primarul Daniel Băluță pentru că acesta era modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Primarul propunea ca fiecare cheltuială pe care o face unitatea de învăţământsă fie făcută cu aprobarea prealabilă a primarului şi prin operatorii economici agreaţi de primărie.

Prima întâlnire dintre directoarea de la Șincai care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării şi ministrul Educaţiei: În concluzie, rămâne așa cum au stabilit ei... / Și un „răspuns valoros” de la Andronescu

Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți

Cronica unui război de uzură între directoarea unui liceu de elită din București și primărie: Nu pui schele pentru că pică ţigle și din ianuarie nu se întâmplă nimic

Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”

CITEŞTE ŞI Solidaritate cu directoarea liceului Șincai, care s-a ridicat în fața "micilor Dumnezei” din primării. Profesorii au semnat o petiţie: "Nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății"

CITEŞTE ŞI Profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" îi fac o invitaţie Ecaterinei Andronescu: "Doamnă ministru, vă aşteptăm la şcoală!"

CITEŞTE ŞI Elevii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală sunt alături de directoare în războiul de uzură cu Primăria Sectorului 4. " Lipsa de implicare din partea primăriei este evidentă"

CITEŞTE ŞI Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” se solidarizează cu directoarea de la Șincai: „Cerem tuturor politicienilor, indiferent de partid, să se oprească”

CITEŞTE ŞI Părinții elevilor de la Șincai iau atitudine „împotriva tentativei de santaj și presiune” asupra directoarei. Scrisoarea deschisă trimisă Ministerului Educației, Inspectoratului și primăriei

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!