Secțiune susținută de MedLife

Prima întâlnire dintre directoarea de la Șincai care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării şi ministrul Educaţiei: În concluzie, rămâne așa cum au stabilit ei... / Și un „răspuns valoros” de la Andronescu

de Andreea Ofițeru     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 februarie 2019, 10:10 Actualitate | Educatie


Andronescu și Musatoiu, colaj foto
Foto: Hotnews
Directoarea Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti descrie într-o postare pe Facebook ce s-a întâmplat la prima întâlnire cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după scandalul privind semnarea contractului administrativ- financiar pe care fiecare director de şcoală ar trebui să-l semneze cu primarul. Reamintim că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost invitată la şcoală de către profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai", însă, cu toate că a declarat că merge la liceu, ministrul Educaţiei nu s-a dus.

Silvia Muşătoiu scrie că pe 20 februarie a fost la şedinţa cu ministrul Educaţiei, ședință la care au participat directori de licee, școli și grădinițe cu grupe sindicale în Federația "Spiru Haret".

Participanţii i-au expus Ecaterinei Andronescu, timp de două ore, problemele cu care se confruntă şcolile şi au pus întrebări, însă ministrul Andronescu nu le-a răspuns de fapt la întrebări.

"La ședință, directori de licee, școli și grădinițe cu grupe sindicale în Federația Spiru Haret, au expus doamnei ministru, timp de două ore încheiate, DEZASTRUL adică realitatea. Au vorbit mulți, fără a repeta ce-au spus ceilalți, și, desigur, au pus întrebări, așteptând răspunsuri...la acele întrebări, nu la altele, nepuse sau nerelevante. A venit și momentul răspunsurilor. În primul rând, doamna ministru și-a exprimat intenția ca la o următoare întâlnire să discutăm ”chiar problemele de fond” ale învățământului. M-am uitat cu ochii mari la vecinii mei. Aveau și ei ochii la fel de mari. Adică noi vorbiserăm despre nimicuri, ”fondul” nici nu fusese atins, adică tabletele, containerele pentru toaletele de la sat, ghiozdanele și ”adidașii”".În răspunsurile pe care le-a dat, ministrul Educaţiei le-a spus profesorilor că totul porneşte de la ei.

"Am ascultat, o sală întreagă, cu tensiunea crescând, cum noi n-am făcut ce trebuia, de la noi cam pleacă totul: sunt probleme cu părinții sau elevii violenți pentru că tot noi am fost dascălii lor (acum ne considera profesori!), vom avea doar 25 de zile de concediu pentru că ”oricum nu putem face mai multe” (din cauza haosului creat de minister cu calendarele suprapuse ale activităților cu examenele și cu mobilitatea personalului didactic) și pentru că directorii nu fac parte din ”personalul didactic de predare” (adică noi avem obligație de catedră și facem ore, dar suntem cam nedidactici...). În concluzie, rămâne așa cum au stabilit ei...Cred că ar fi fost același lucru dacă noi, muritorii de rând, directorii, am fi început ședința singuri, iar doamna ministru ar fi venit doar la secțiunea răspunsuri, fără să asculte și întrebările", mai scrie directoarea.

Silvia Muşătoiu a primit însă un răspuns neaşteptat din partea ministrului Educaţiei, răspuns ce are legătură şi cu contractul administrativ pe care fiecare şcoală ar trebui să-l aibă cu primarul, contract pe care primarul Daniel Băluţă l-a modificat faţă de cel standard prevăzut în ordinul de ministru privind concursurile pentru posturile de directori. Primarul propune ca fiecare cheltuială pe care o face unitatea de învăţământ ar trebui făcută cu aprobarea prealabilă a primarului şi prin operatorii economici agreaţi de primărie.

"Am căpătat însă un răspuns valoros, la o întrebare care n-a mai putut fi ocolită. Întrebarea: ”dacă un primar consideră ”oportun” ca directorii școlilor din raza lui de acțiune să aibă 40 de zile de concediu și modifică prin HCL actul normativ care stabilește doar 25, va considera legală această modificare?”. Răspuns: ”Primarul nu poate să modifice prevederile unui act normativ.” Mulțumesc, doamnă ministru, mi-ați luat o piatră de pe inimă! Și DA, îi susțin pe magistrați!", conchide Silvia Muşătoiu.

În documentele de după întâlnirea cu ministrul, trimise de Federaţia "Spiru Haret" către sindicalişti, se arată la concluzii că la unele întrebări Ecaterina Andronescu nu a răspuns deloc, la alte întrebări a răspuns evaziv, iar unele răspunsuri au fost "nerealiste".

Reamintim că războiul de uzură dintre directoarea Colegiului Gheorghe Şincai din Capitală şi Primăria Sectorului 4 a început în 2018 şi continuă şi în 2019. Directoarea este acuzată de primărie şi de inspectorat că nu vrea să semneze contractul cu primăria. Din acest motiv sindicatele, profesorii, elevii şi părinţii s-au solidazizat cu directoarea şi o susţin.

CITEŞTE ŞI Revolta directoarei unui liceu de elită din București, după întâlnirea cu „micii Dumnezei” din primării: Acești oameni care cred că funcțiile îi fac mai deștepți decât au fost vreodată decid pentru noi toți


CITEŞTE ŞI Cronica unui război de uzură între directoarea unui liceu de elită din București și primărie: Nu pui schele pentru că pică ţigle și din ianuarie nu se întâmplă nimic

CITEŞTE ŞI Cum riscă să-și piardă Colegiul „Gheorghe Șincai” directoarea care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării: profesoara nu semnează cum vrea primarul, inspectoratul trece în tabăra primăriei / Profesori: „Vom face grevă”


CITEŞTE ŞI Solidaritate cu directoarea liceului Șincai, care s-a ridicat în fața "micilor Dumnezei” din primării. Profesorii au semnat o petiţie: "Nu putem rămâne cu ochii larg închiși în fața nedreptății"

CITEŞTE ŞI Profesorii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" îi fac o invitaţie Ecaterinei Andronescu: "Doamnă ministru, vă aşteptăm la şcoală!"


CITEŞTE ŞI Elevii de la Colegiul "Gheorghe Şincai" din Capitală sunt alături de directoare în războiul de uzură cu Primăria Sectorului 4. " Lipsa de implicare din partea primăriei este evidentă"


CITEŞTE ŞI Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” se solidarizează cu directoarea de la Șincai: „Cerem tuturor politicienilor, indiferent de partid, să se oprească”

CITEŞTE ŞI Părinții elevilor de la Șincai iau atitudine „împotriva tentativei de santaj și presiune” asupra directoarei. Scrisoarea deschisă trimisă Ministerului Educației, Inspectoratului și primăriei


MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

62129 vizualizari

 • +31 (33 voturi)    
  Comment sters de user (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 10:43)

  qwerasdf [anonim]

  • +16 (18 voturi)    
   Tovarasha Katiusha Abramburovici (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 13:20)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Este Corect Amplasata la Stanga atat in Poza cat si In Societate

   Este Acea Bolshevica care A Creat Omul Nou
  • +9 (9 voturi)    
   Romanii au ales PSD, nu altceva. (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 17:52)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Daca romanii vroiau invatamant de calitate, ar fi votat cu USR. Dar nu le-a pasat.

   Romanilor nu le pasa de viitor, nu se pot gandi la viitor.
 • +28 (28 voturi)    
  Ecaterina (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 11:00)

  florinos [utilizator]

  Ecaterina Andronescu este exponentul clar al politicianului PSD care la TV se lauda cu rezultate excelente dar cand este pus față în față cu realitatea o dă în balbâială.

  Pentru mine este clar, acest Guvern este unul de umplutură, un loc unde fiecare baron local si-a angajat rudele si amanta, unde oamenii care doresc cu adevarat sa schimbe si sa facă ceva bun nu au loc si sunt refuzati.

  Dacă doriți un Viitor mai bun pentru copiii vostri atunci votati altceva decat PSD, voi si prietenii vostri, doar așa vom scăpa de ei.
 • +16 (16 voturi)    
  Minstresa lui Pește Vrăjit (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 11:46)

  Spiky [utilizator]

  Chiar crede cineva că miniștrii administrează? Am văzut interviul de la Cafeneaua Națiunii cu ministresa lui Pește Sanitar, și a fost o lungă vrăjeală pe care a încercat jurnalistul de la Starea Națiunii să i-o mai taie, dar nu a reușit.
  PCR-PSD NU administrează țara, NU conduce țara, ci o jefuiește și o distruge. Cu complicitatea postacilor prostacilor votacilor cu patru clase și refuzul de a vedea realitatea.
  Acesta este un lucru bun. PCR-PSD distruge România, și după ce vor termina, este treaba noastră să clădim o țară nouă.
 • +10 (12 voturi)    
  „DA, îi susțin pe magistrați!” (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 11:50)

  NME [utilizator]

  "Mulțumesc, doamnă ministru, mi-ați luat o piatră de pe inimă! Și DA, îi susțin pe magistrați!", conchide Silvia Muşătoiu.

  Păi, doamnă, nu ajută pe nimeni să „DA, îi susțin pe magistrați”. E cam ca în piața Victoriei, „fraierii” ies, stau în frig și-și iau gaze și bastoane, iar „jmekerii” își dau cu părerea în fața tembelizoarelor.

  Dacă tot îi susțineți pe magistrați, păi alăturați-vă lor! Alăturați-vă și celor puțini care încă mai ies în piață. Intrați și voi, domeniul educațional, în grevă. Motive aveți, „har Domnului”, de la abrambureala din Educație până la răspunsurile neprimite sau date în bătaie de joc.
 • +14 (14 voturi)    
  stimati dascai (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 12:02)

  spin [utilizator]

  e vreo diferenta intre trpadusii de de la primarie si cei din Minister?
 • +12 (12 voturi)    
  sa intelegem (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 12:14)

  zot [utilizator]

  -ca face parte din guvernul dancila-dragnea (in fond
  invers)
  -sa ne aducem aminte ce realizari a avut in celelate
  mandate cand avea alt mediu (sigur mai competent)
  si atunci ce asteptari sa ai?
  ce nu voi intelege este de ce a cersit acest mandat
  cand era clar cine e seful?
  dar mai ales, ce mai asteapta?
 • +15 (15 voturi)    
  Politicienii nu sunt in functii pentru popor (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 12:43)

  bigbrother [utilizator]

  Ci pentru cei care i-au ajutat sa ajunga acolo. Cu cat intelegem mai repede acest fapt, cu atat vom scapa de sindromul "politicianul, seful care face si desface".

  Dupa cum se vede si in articol, problemele politicienlor sunt cele "adevarate", nu ale celor direct implicati in procesul educational. Nu directorii de scoli stiu situatia de pe teren, ci birocratii din birouri si politicianul dispus sa spuna si sa faca orice ca sa-si asigure fotoliul.

  Nu ii disculp insa nici pe profesori care, la fel ca si magistratii, au trenat nepermis de mult aceasta situatie in favoarea unor "ciozvarte" si pomeni aruncate periodic de politicieni. Suntem in ultimul ceas si PSD va ingropa nu doar invatamantul ci tara cu totul, poate ar fi cazul ca bugetarii sa realizeze ca NIMIC NU ESTE GRATUIT, totul se plateste intr-un fel sau altul.


  Strict pt aceasta situatie din articol, solutiile ar putea fi:

  1. Lobby prin parinti
  2. Lobby prin sindicate
  3. Pistonarea Ministrului Educatiei pana ii vine mintea la cap sau isi da demisia.
  4. Greva in tot sistemul de invatamant.
 • +6 (6 voturi)    
  problemele de fond sunt: (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 12:49)

  Casargoz [utilizator]

  In sectorul 4 doar 28 de elevi de liceu primesc burse de merit. asa au votat alesii.
  e adevarat "se dau" peste 2000 de ajutoare sociale.
  primarul e foarte preocupat de derularea contractelor, dar primaria nu-si permite paza liceelor, nici curatenia, nici dotarile ca su vorbim de renovari.
  un sector in care performanta scolara nu conteaza.
  asta sprijina ministerul educatiei.
  pentru rauvoitori o sa spyn ca bursele in invatamantul gimnazial sunt de 20 de ori mai multe: 400....
 • +13 (13 voturi)    
  biiiiiip! (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 13:17)

  iodixit [utilizator]

  fix acolo o doare pe distrugatoarea invatamintului romanesc de directoarea aia, sau de vreunul dintre "directorasii" aia!
  a devenit ministru, cum si-a dorit, acu le arata deshtul, ca iordache!
  vivat psd! :-((
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 16:03)

  [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
   pe baza lipsei de la vot a ”pretiosilor” (Duminică, 24 februarie 2019, 9:24)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui

   pe votantii psd nu-i intereseaza invatamantul!
 • +6 (6 voturi)    
  acum ce vreti si voi !!!!! (Sâmbătă, 23 februarie 2019, 19:22)

  asada [utilizator]

  Crede-ti ca este usor lucru sa ii cari tucalul si sa lustruiesti pantofii lui Dragnea ,dar mai ales sa fii pupincurist de meserie !!!??? Ma si mir cu de mai are timp sa faca pe ministreasa !!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by